ΝΕΑ

«ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ»

Με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα, δήλωσε στο MEGA και στο STAR ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:
«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη-1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, ο λόγος της παράτασης κατά μια εβδομάδα είναι ότι οι μάσκες, υποχρεωτικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι αδύνατον να βρίσκονται στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. «Και χωρίς μάσκες, ειδικά μετά την ‘πατάτα’ με το μέσο όρο των 17 μαθητών, είναι αδύνατον να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα σχολεία», όπως τόνιζε κυβερνητικός παράγοντας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΕΓΓΡΑΦΟ που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, έως την 14η Σεπττεμβρίου, πλέον, πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία 1.367.281 μάσκες (μία μάσκα ανά μαθητή) και τις επόμενες ημέρες ακόμη 2,7 εκατ. δηλαδή, συνολικά 4,1 εκατ, μάσκες.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Πίστωση χρόνου στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), που έχει αναλάβει το διαγωνισμό για τις μάσκες, δόθηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει, έστω την 14η Σεπτεμβρίου, να προμηθεύσει τα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ, εκτιμήθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «θα έχει παραδοθεί μία μάσκα στην καλύτερη περίπτωση 8-10 Σεπτεμβρίου εφόσον δώσει την έγκριση του το Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα και εφόσον μας δώσουν την ποσότητα που ζητάμε οι προμηθευτές».

 Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ίσχυαν σε περίπτωση που ήδη είχε δημοσιευθεί εγκαίρως Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.  Μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΓΓΡΑΦΟ που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, μόλις την περασμένη Πέμπτη-27/8, αργά το βράδυ, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η σχετική απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ της ΚΕΔΕ την Τετάρτη-26/8.

Το ίδιο βράδυ δημοσιεύθηκαν επίσης στη Διαύγεια:

– Η ΑΠΟΦΑΣΗ αποδοχής της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για λογαριασμό των Δήμων, με σκοπό την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, ύψους 6.195.000,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», την οποία καταψήφισαν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο «γαλάζιος» α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και αντίπαλος του Δημήτρη Παπαστεργίου για την προεδρία της Ένωσης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

-Η ΕΓΚΡΙΣΗ της διάθεσης της σχετικής πίστωσης.

Categories: ΝΕΑ