ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΠΥΛΕΣ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Πύλες θερμομέτρησης σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Διονύσου προτείνει η μείζων αντιπολίτευση, η παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων». Με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο facebook αναφέρει αρχικά ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι «ο τρίτος κατά σειρά δήμος της Αττικής που το εφαρμόζει, το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό και είναι ένα μέτρο που βοηθά τα μέγιστα στην πρόληψη». Αντί επιλόγου προσθέτει ότι «ως παράταξη έχουμε εισηγηθεί και στο Δήμο μας αντίστοιχα μέτρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα υιοθετηθεί».

Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού και συνεργατών του, ενώ στα σχόλια από κάτω οι «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες» επισημαίνουν με νόημα:

«Εάν ο Δήμος μας εισπράξει αυτά που με δικαστική απόφαση του οφείλει εν ενεργεία αντιδήμαρχός του και δεν του τα “χαρίσει” μπορεί να εξοπλίσει τουλάχιστον 5-6 σχολικές μονάδες προστατεύοντας αντί για έναν αντιδήμαρχο της διοίκησης 1000 παιδιά».

Η …καμπάνα, για όσους δεν κατάλαβαν χτυπάει για τον Χρήστο Παπαβασιλείου…

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ;

Πρόκειται για τεχνολογικά προηγμένες λύσεις ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος, που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν αυξημένη θερμοκρασία σώματος, όπου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας αυτή απαιτείται, ιδιαίτερα σε πύλες εισόδου κατά τον έλεγχο πρόσβασης, σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού. Οι προτεινόμενες λύσεις με χρήση θερμικών καμερών, μπορούν να εντοπίσουν πιθανούς φορείς ιών, ενεργοποιώντας μηχανισμούς αντιμετώπισης και προστατεύοντας αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία.

Τι μπορεί να προσφέρει μια θερμική κάμερα στην πρόληψη μετάδοσης ασθενειών;

Κάθε αντικείμενο με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν εκπέμπει ανιχνεύσιμη ποσότητα ακτινοβολίας. Μια θερμική κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει αυτή την ακτινοβολία και να παράγει θερμικές εικόνες. Η θερμική κάμερα μελετά την ακτινοβολία και σε συνεργασία με προηγμένα αισθητήρια και αλγόριθμους, πραγματοποιεί μέτρηση θερμοκρασίας σώματος με ακρίβεια έως και 0,3 ° C.

Είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό σύμπτωμα μολύνσεων από ιούς είναι ο πυρετός. Επομένως, μια θερμική κάμερα με δυνατότητα μέτρησης της θερμοκρασίας με υψηλή ακρίβεια, μπορεί να ανιχνεύσει την αυξημένη θερμοκρασία σώματος και να εντοπίσει πιθανά κρούσματα. Η κάμερα θερμομετρεί μόνο πρόσωπα, αγνοώντας άλλες πηγές θερμότητας. Για αυτή την εφαρμογή, οι θερμικές κάμερες συστήνεται να εγκατασταθούν σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού, όπως δημόσια κτίρια, σχολεία,  αεροδρόμια, ξενοδοχεία, γραφεία, κ.α.

Πλεονεκτήματα

H θερμική κάμερα ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία των ατόμων στο πεδίο της, υποστηρίζει μέτρηση θερμοκρασίας χωρίς επαφή, με ακρίβεια από μακριά, ενεργοποιώντας έγκαιρα – ως προληπτικό μέσο – μηχανισμούς αντιμετώπισης. Παρέχει επίσης οικονομία απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού.

 

Evangelos Bournous

 Επίσκεψη “ελέγχου” στα σχολικά συγκροτήματα της Β’ θμιας εκπαίδευσης του δημου Ραφήνας – Πικερμίου για την τοποθέτηση των πυλών θερμομετρησης

Τα πάντα θα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου.

118768161_4476406325732818_18891873426543709_n

118588438_4476406539066130_990651832586303152_n (1)

 

 

-Σχετικά άρθρα:

-ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 15.000€ ΤΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

-«Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ»

 

Categories: ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ