ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ …ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦ.ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Ουδείς γνωρίζει τι έργο γίνεται στη Λεωφόρο Σταμάτας, στο ρεύμα προς Σταμάτα, στο δεξιό μέρος, πάνω στο πεζοδρόμιο. Ουδείς, εννοείται, εκ της διοίκησης του Δήμου. Παχύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πάντα. Υπάρχει απόφαση; Ποιος έδωσε την εντολή; Για ποιο λόγο; Ποιος εξυπηρετείται, ωφελείται; Και, κυρίως, ποιος πληρώνει;

Οι εικόνες δείχνουν ότι έχει στηθεί ένα γιοφύρι, το οποίο για να γίνει γκρεμίστηκε προηγουμένως το πεζοδρόμιο και ξηλώθηκαν δένδρα, ανάμεσα στα οποία και μια μουριά 80 ετών.

IMG_1754

Από το σημείο εκείνο επίσης είναι γνωστό πως διέρχεται το ρέμα της Κρήτης, τα νερά του οποίου κατευθύνονται προς το ρέμα της Αμυγδαλέζας.

Για το έργο αυτό, που δεν είναι μικρό, υπάρχει άδεια; Απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μήπως; Ουδείς, επαναλαμβάνουμε, γνωρίζει το οτιδήποτε. Σιγή επικρατεί…

Όταν δε έτυχε να ερωτηθούν κάποιοι ιθύνοντες από στελέχη της αντιπολίτευσης συνέβη το …σύνηθες: ο ένας μετατόπιζε την ευθύνη στον άλλον.

Κάτι ακόμη: το οικόπεδο, όπου κατασκευάστηκε το γιοφύρι, προκειμένου ο ιδιοκτήτης να μπορεί να εισέρχεται απρόσκοπτα εντός του, σε ποιον ανήκει; Από την ταυτότητα του οικοπεδούχου πιθανότατα θα εξηγηθούν πολλά.

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ