ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ κ’ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 16/9

Η Παιδική & Νεανική χορωδία Δήμου Διονύσου ξεκινάει τη νέα χορωδιακή χρονιά την ερχόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ-16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των χορωδών και εκπαιδευτών για τον covid-19, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Διονύσου. Ήτοι:

1. Οι χορωδοί θα βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου, σε επαρκώς αεριζόμενο χώρο και θα φορούν υποχρεωτικά προσωπίδα – την οποία πρέπει να έχουν μαζί τους σε κάθε πρόβα, βάσει του σχετικού ΦΕΚ 3611 / 29.06.2020.

  1. Διαμόρφωση τμημάτων χορωδίας και ωραρίου
    Για να μην υπάρχει συνωστισμός – ειδικά για φέτος – θα χωριστούν τα τμήματα της χορωδίας ως εξής:

Α. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (από Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού)
Κάθε Τετάρτη 6.00-7.30μμ

Β. ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου & φοιτητές)
Κάθε Τετάρτη 7.30-9.00μμ

Τα μέλη της JUNIOR θα ενσωματωθούν, για φέτος, στην Παιδική χορωδία.

Όταν είναι απαραίτητη η σύμπραξη των τμημάτων για κοινή πρόβα, πριν από συμμετοχή σε συναυλία ή βιντεοσκόπηση, τότε θα επιλέγεται μεγάλων διαστάσεων χώρος, ώστε να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι χορογραφίες των τραγουδιών -που αποτελεί το πιο πρωτοποριακό στοιχείο της ερμηνείας των τραγουδιών- θα γίνουν κανονικά, όχι στη σκηνή, αλλά από τις θέσεις των χορωδών.

  1. Ακροάσεις νέων μελών
    Θα πραγματοποιηθούν και φέτος ακροάσεις νέων μελών, πριν ή μετά τις χορωδιακές πρόβες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου (από Γ΄ δημοτικού έως και φοιτητές), όμως επειδή υπάρχουν πολύ περιορισμένες θέσεις για νέα μέλη θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των επιτυχόντων στην ακρόαση.
  2. Θα λειτουργήσει και φέτος η εξάσκηση των τραγουδιών μέσω facebook, με την ανάρτηση διαδραστικών παρτιτούρων και βίντεο, ώστε να έχουν την δυνατότητα επεξεργασίας των τραγουδιών και όσοι χορωδοί τυχαίνουν να απουσιάζουν λόγω ασθενειών.

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Κάθε χορωδός υποχρεούται μόνο στην καταβολή εγγραφής, η οποία ορίστηκε στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να ζήσουμε και φέτος υπέροχες στιγμές δημιουργίας, χαράς και πρότυπης χορωδιακής έκφρασης!!

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ