ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

«ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ»

Με τίτλο «Ομολογία αποτυχίας» η μείζων αντιπολίτευση, η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του πρώην Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, επισημαίνει τις εικόνες ντροπής όσον αφορά τα συσσωρευμένα κηπαία απορρίμματα σε διάφορα σημεία του Δήμου Διονύσου. Καταγγέλλει δε τις απαράδεκτες συνθήκες στον χώρο συγκέντρωσης  και θρυμματισμού κηπαίων απορριμμάτων στον Άγιο Στέφανο, «ο οποίος με ευθύνη της αντιδημάρχου καθαριότητας και του Δημάρχου έχει μετατραπεί σε μια χωματερή σκουπιδιών και ωρολογιακή υγειονομική βόμβα εντός του δήμου μας και στην οποία αδειάζουν με τις ευλογίες του Δημάρχου και όμοροι Δήμοι που τους εξυπηρετεί ο ίδιος προσωπικά όπως δηλώνει επί ένα ολόκληρο χρόνο».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Αναλυτικά:

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

«Με το παρακάτω λιγόλογο αλλά σαφές δελτίο τύπου στις 10-9-2020 η δημοτική αρχή ομολογεί περίτρανα 375 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (σε αντιδιαστολή με την εξαγγελία των 100 ημερών) την παταγώδη αποτυχία της στο συγκεκριμένο τομέα. Εμείς απλά αναδημοσιεύουμε προκειμένου οι συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

«Εκστρατεία καθαρισμού από κλαδιά και κηπαία απορρίμματα βρίσκεται σε εξέλιξη και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου. Συνεργεία υπαλλήλων του Δήμου με αρπάγες, εκσκαφείς JCB και φορτηγά απομακρύνουν καθημερινά, υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γιούλας Λακαφώση, τόνους από κηπαία απορρίμματα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ένα καθαρό Δήμο».

Εκστρατεία καθαρισμού στις 10/09 για να μαζευτούν ΤΟΝΟΙ που βρίσκονταν στους δρόμους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο πικ δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου. Η εκστρατεία αυτή λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Διονυσοβούνι και την αμέσως επόμενη στον Άγιο Πέτρο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία ακόμα και σήμερα να παραθέσουμε φωτογραφικό υλικό για την υφιστάμενη κατάσταση, άλλωστε το έχουν κάνει πριν από εμάς κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και οι απαντήσεις που δόθηκαν σ’ αυτά μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν.

Προκειμένου όμως όλοι μας να ενημερωθούμε παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό του χώρου συγκέντρωσης και θρυμματισμού κηπαίων απορριμμάτων στον Άγιο Στέφανο, ο οποίος με ευθύνη της αντιδημάρχου καθαριότητας και του Δημάρχου έχει μετατραπεί σε μια χωματερή σκουπιδιών και ωρολογιακή υγειονομική βόμβα εντός του δήμου μας και στην οποία αδειάζουν με τις ευλογίες του Δημάρχου και όμοροι Δήμοι που τους εξυπηρετεί ο ίδιος προσωπικά όπως δηλώνει επί ένα ολόκληρο χρόνο.

Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα ήθελε να δουλεύει σ’ αυτές τις συνθήκες παρέα με στοιβαγμένα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά σκουπιδιών και φυσικά όλοι ευχόμαστε ο χώρος αυτός να μην μετατραπεί σε σπίρτο για ολόκληρο τον καταπράσινο Δήμο μας».

«ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ»

Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση επ’ ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς υπό τις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες και του φόβου του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «πρώτο ζητούμενο είναι η υγεία όλων». Καθώς είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύσεις για τις πύλες θερμομέτρησης στις εισόδους των σχολείων και τα διαχωριστικά στα θρανία (πρωτοβουλίες άλλων Δήμων, όπως πχ της Ραφήνας, Πικερμίου), προσθέτουν με νόημα ότι «θα είμαστε δίπλα σε οποιοδήποτε θεσμό, φορέα ή έστω και απλή συλλογικότητα που θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλούς εκπαίδευσης στο Δήμο μας καινοτομώντας και κάνοντας το περιβάλλον των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά το δυνατόν περισσότερο ασφαλές και ελεγχόμενο».

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

“Ευχόμαστε από καρδιάς μια καλή εποικοδομητική και πάνω από όλα μια ασφαλή σχολική χρονιά.

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας οφείλει και πρέπει να προσπαθήσει να συνεργαστεί , έτσι ώστε το πρώτο ζητούμενο που είναι η υγεία όλων, να διαφυλαχθεί με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο.

Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα είμαστε δίπλα σε οποιοδήποτε θεσμό, φορέα ή έστω και απλή συλλογικότητα που θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλούς εκπαίδευσης στο Δήμο μας καινοτομώντας κάνοντας το περιβάλλον των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά το δυνατόν περισσότερο ασφαλές και ελεγχόμενο.

Με την ελπίδα και ο Δήμος Διονύσου να αναλάβει καινοτόμες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες για την σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας”.

Categories: ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ