ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ», Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 2111900950 ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Του Πέτρου Κωστή.

Με δελτίο Τύπου ο Δήμος Διονύσου καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν στον αριθμό 21.11.900.950, όποιο ύποπτο περιστατικό αντιληφθούν το βράδυ, ειδοποιώντας την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης STARGUARD SECURITY, με την οποία έχει συνάψει σύμβαση. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς υπηρεσία, την οποία ο Δήμαρχος Καλαφατέλης δεν την ήθελε όσο ήταν μείζων αντιπολίτευση και την πολεμούσε, καταψηφίζοντας αυτός και η παράταξή του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις σχετικές εισηγήσεις. Όπως καταψήφιζε βεβαίως και τις εργολαβίες αποκομιδής των κηπαίων και ογκωδών, για τις οποίες τώρα δίνει δύο εκατομμύρια και πλέον σε ιδιώτες.

Θα πείτε, σημεία των καιρών, ή τα καλά και συμφέροντα. Ή πάλι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, προκειμένου να καταληφθεί το ύψωμα, εν προκειμένω η καρέκλα της εξουσίας.

Όταν ωστόσο διαβάζουμε ότι το πρόγραμμα  «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής πόλη» (έτσι το βάφτισε) αποσκοπεί «στην περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών καθώς και της προστασίας των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου», ε τότε, είναι φανερό, ότι το δούλεμα πάει σύννεφο. Εδώ το τερμάτισε…

Το αποκορύφωμα της πλάκας είναι ότι δίνει και στοιχεία: «Έξι περιπολικά της εταιρείας STARGUARD SECURITY (5 και 1 για συντονισμό και εποπτεία)  «χτενίζουν» κάθε νύχτα όλες τις γειτονιές του Δήμου, από τις 22.00 έως τις 06.00, το πρωί, διανύοντας το καθένα, πάνω από 100 χλμ. σε κάθε βάρδια, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας η εταιρία  υποχρεούται να εγκαταστήσει ειδικά συστήματα ασφαλείας σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Τα περιπολικά είναι τετρακίνητα jeep και έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ.) κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ.), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον Δήμο. Όλα τα περιπολικά της STARGUARD SECURITY, φέρουν τα διακριτικά της εταιρείας και την ονομασία του Δήμου Διονύσου».

Όταν επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής τα αυτοκίνητα που περιπολούσαν τις ίδιες ώρες δεν ήταν έξι, αλλά δέκα και έκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα, τότε η υπηρεσία έπασχε και δεν ήταν αποτελεσματική, ενώ τώρα που έγινε Δήμαρχος ο Καλαφατέλης όλα καλά κι ωραία. Ουδέν πρόβλημα. Και προπάντων, η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία, επαναλαμβάνουμε, αποσκοπεί «στην περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών», είναι περίφημη.

Εύγε (!!!) και σ’ ευχαριστούμε εμείς οι πολίτες. Πάντα τέτοια…Αυτό σημαίνει αίσθημα ευθύνης. Αυτό σημαίνει να δουλεύεις νυχθημερόν για την ευημερία του λαού…

Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ