ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΝΕΡΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ»

Με το υπ’ αριθμόν 2823 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπεται ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, τελεσθείσα «από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Πρόκειται για τη διαβόητη και δύσοσμη υπόθεση «Νερά Κρυονερίου», για την οποία ο ίδιος ο κ Καλαφατέλης διέδιδε, στο στάδιο της προανάκρισης, αλλά και προεκλογικά, ότι «δεν είναι κάτι σοβαρό και σύντομα θα καταπέσει και θα καταλήξει στο αρχείο”.

Βέβαιος ότι η υπόθεση αυτή …είχε καταλήξει στο αρχείο από την αρχή του καλοκαιριού ήταν και ο Νίκος Κοκκαλάς, πρόεδρος της «Εστίας», που γνωρίζει καλά όλα τα ζητήματα και η …αξιοπιστία του είναι παροιμιώδης. Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε το …απαλλακτικό βούλευμα προς απόδειξη των ισχυρισμών του, είχε απαντήσει ότι μόλις λήξει το lockdown και ανοίξουν τα δικαστήρια τότε θα μπορέσουν οι δικηγόροι να το πάρουν στα χέρια τους. Έπεσε διάνα…

Η απιστία αφορά την περίοδο 2003-2009 σε βάρος της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου, η οποία με καθοδήγηση του Προέδρου της (Καλαφατέλη) αγόραζε παρανόμως πόσιμο νερό από ιδιώτη (απαγορεύεται ρητώς η εμπορία νερού, το οποίο είναι δημόσιο αγαθό).

Μαζί με τον κ Καλαφατέλη παραπέμπονται σε δίκη με άλλες κατηγορίες (ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια) άλλα δέκα άτομα, που εμπλέκονται ως αιρετοί στις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Κρυονερίου, τις οποίες έχουν εγκρίνει και συνυπογράψει. Στον αντίποδα, έπαυσε η δίωξη λόγω παραγραφής σε βάρος έξι κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι οι κ Δημήτρης Ράϊκος, Μανώλης Γαρεφαλάκης.

Το βούλευμα εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και ο κ Καλαφατέλης έχει δικαίωμα να το προσβάλει, όπως βεβαίως και οι άλλοι κατηγορούμενοι.

Categories: ΡΕΠΟΡΤΑΖ