ΝΕΑ

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ-ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Παραδόθηκε χθες το πρωί στην κυκλοφορία το παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμου που ενώνει τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τον κόμβο του Κρυονερίου, μήκος περίπου 5,5 χιλιομέτρων, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. Παραβρέθηκαν επίσης, εκτός του κ Πατούλη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη, ο Διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης  και ο σύμβουλος σε ζητήματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μετέτρεψαν έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο σε ένα οδικό δίκτυο σύγχρονων προδιαγραφών και απολύτως ασφαλές για τα διερχόμενα οχήματα.

Ειδικότερα  κατασκευάστηκε νέο αντιολισθηρό οδόστρωμα, έγιναν εκτεταμένα τεχνικά έργα που διασφαλίζουν την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων και τοποθετήθηκαν τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, τα οποία διασφαλίζουν τον οδηγό σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Παράλληλα τα συγκεκριμένα συστήματα μπορούν να ανασχέσουν και μεγάλο όχημα π.χ. νταλίκα σε περίπτωση πρόσκρουσης, με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει την ιδιαιτερότητα να διέρχονται από αυτόν συνεχώς φορτηγά, οχήματα, νταλίκες και λοιπά βαρέα οχήματα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή για τους πολίτες, όπως είναι και η βασική μας προτεραιότητα» δήλωσε ο κ Πατούλης. «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση των έργων, τους περίοικους, αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα».

*Πηγή: epoli.gr

Categories: ΝΕΑ