ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

«ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΩΣ ΜΑΦΙΑ, Η ΞΕΦΤΙΛΑ Η ΙΔΙΑ»

Χονδρές κουβέντες ξεστόμισε ο Ζαμάνης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (άρχισε στις 8μμ, με τηλεδιάσκεψη), ως συνέχεια της δικαστικής περιπέτειας του Καλαφατέλη για τα «Νερά Κρυονερίου». Αφορμή η άλλη δύσοσμη και θολή υπόθεση της οφειλής των 15.000 ευρώ του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τοπικών Παρεμβάσεων Χρήστου Παπαβασιλείου προς το Δήμο, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι λειτουργεί με κανόνες …μαφίας.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο αυταρχικά, αντιδημοκρατικά και αδιαφανώς λειτουργεί η παρούσα διοίκηση» ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος στο προ ημερησίας διάταξης κεφάλαιο.

Χρήστος Παπαβασιλείου

«Προκειμένου να συγκαλύψει παρανομίες και να χαρίσει στον κο Παπαβασιλείου 15.000 ευρώ δημοτικού χρήματος αρνείται επί της ουσίας να χορηγήσει στοιχεία για την ουσία της υπόθεσης. Και ξεκαθαρίζω: ζητώ από το Δήμο αντίγραφα της υπόθεσης Παπαβασιλείου στο κτηματολόγιο και ο Δήμος μου απαντά ψέματα ότι μου τα έχει δώσει και αρνείται ουσιαστικά να παραδώσει στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημόσια πρωτοκολλημένα έγγραφα.

Ο λόγος είναι προφανής και είναι το γεγονός ότι τα αιτούμενα στοιχεία δείχνουν πεντακάθαρα ότι ο κος Παπαβασιλείου όχι μόνο γνώριζε απόλυτα την υπόθεση όπως αποδείχθηκε εξάλλου και στην Ο.Ε κατά τη συζήτηση του θέματος, αλλά δεν δίστασε να καταθέσει ένα ψευδές δικόγραφο εναντίον του Δήμου που υπηρετεί, εξαπατώντας τον, ουσιαστικά μόνο και μόνο για να βρουν αφορμή οι δικοί του να του χαρίσουν 15.000 από τα χρήματα των Δημοτών.

Και ρωτώ εδώ μέσα, θα μου δώσετε τα χαρτιά που ζητάω για να κάνω μηνύσεις ή θα εξακολουθήσετε να λειτουργείτε σαν μαφία. Για τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια δεν μιλάω, γιατί για να κατανοήσετε τις έννοιες αυτές χρειάζεστε λεξικό.

Και επειδή σε κάθε Δ.Σ ως δικαιούμαι θα λέω τα ίδια, ή θα μου δώσετε τα χαρτιά που ζητώ, ή θα σας βρίζω σε κάθε συνεδρίαση και όποιος έχει μέσα του λίγο τσίπα ή έστω λίγο ψυχή ας μου κάνει μήνυση για εξύβριση. Ίσως είναι ένας τρόπος έτσι να μου δοθούν και τα στοιχεία. Προκάλεσα και τον Κο Παπαβασιλείου να μου κάνει μήνυση, αλλά δεν βλέπω φως.

Για να γίνει λοιπόν αντιληπτό για άλλη μια φορά θα πω: ο κος Παπαβασιλείου καταπάτησε δημοτικό ακίνητο, έχασε στο δικαστήριο και το ακίνητο αποδόθηκε στο Δήμο και για να γλιτώσει την αποζημίωση που επιδίκασε στον καταπατητή το δικαστήριο, με ψευδές δικόγραφο που συνέταξε ο δικηγόρος του κος Ζηκίδης και υπογράφει ο ίδιος και με τις πλάτες των δικών του που ψηφίζουν, γλιτώνει και τις 15.000. Μιλάμε για το απόλυτο αίσχος, μιλάμε για την απόλυτη ντροπή, την ξεφτίλα την ίδια. Πείτε τώρα στα προβατάκια σας να ψηφίσουν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Ο κ Παπαβασιλείου επιχείρησε να τοποθετηθεί επί προσωπικού, αλλά ο Ζαμάνης τον προκάλεσε: «Κάνε μου μήνυση αν θίγεσαι. Εγώ θα στα λέω συνέχεια, δεν θα σταματήσω να καταγγέλλω τις άνομες μεθοδεύσεις».

Οι διαξιφισμοί έληξαν με τον Παπαβασιλείου να τονίζει: «Εγώ δεν κάνω μηνύσεις».