ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (φωτο)

Εικόνες ολικής καταστροφής παρουσιάζει το Λύκειο Δροσιάς, το σχολείο που δημιουργήθηκε με γενναίες χορηγίες του εφοπλιστή-ευεργέτη Θανάση Μαρτίνου και εγκαινιάστηκε επί Δημαρχίας Διονύση Ζαμάνη, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Ο πρώτος όροφος χρήζει πλήρους ανακατασκευής, καθώς οι άγνωστοι ταραξίες που έδρασαν μετά τα μεσάνυχτα έσπασαν πόρτες, κατέστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ολόκληρο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, έβαψαν τους τοίχους με μαύρη μπογιά, διέλυσαν τους αισθητήρες του συναγερμού, ενώ αποχωρώντας άφησαν και τις ακαθαρσίες τους. Από το γραφείο του διευθυντή έχει αφαιρεθεί ο σκληρός δίσκος από το κομπιούτερ,  καθώς επίσης ένας προτζέκτορας.

Σοβαρές ζημιές έγιναν και στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ όπου οι βάνδαλοι  έβαλαν φωτιά και έκαψαν τον πλαστικό τάπητα.

Ούτε ο συναγερμός, ούτε η εταιρεία σεκιούριτι, την οποία λίαν προσφάτως ο Δήμος Διονύσου με ξεχωριστό δελτίο Τύπου διαφήμιζε για τις …πολύτιμες υπηρεσίες της, οι οποίες «εδραιώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», δεν απέτρεψαν την καταστροφική επιδρομή.

Το θέμα έχει αναλάβει ήδη η αστυνομία και η σήμανση πήγε σήμερα το πρωί επιτόπου για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.

Τα μαθήματα έχουν ανασταλεί προς το παρόν, ενώ ουδείς γνωρίζει πότε θα ξαναρχίσουν.

Σκληρή ανακοίνωση για τα χάλια του σχολείου, που ήταν υπόδειγμα και πρότυπο, εξέδωσε η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες», με τίτλο «Οργή και Θλίψη». Συνοδεύεται δε με πλούσιο φωτορεπορταζ.

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Το ομορφότερο σχολείο του Δήμου μας που διέθετε μέχρι πρότινος τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό αφέθηκε ανυπεράσπιστο στο έλεος βανδάλων με αποτέλεσμα να καταστραφεί.

Το σχολείο που εγκαινιάστηκε παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, και του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αττικής Κυρίλλου και κατασκευάστηκε μέσω της ευγενικής δωρεάς του επίτιμου δημότη της πόλης μας εθνικού ευεργέτη, εφοπλιστή κου Αθανάσιου Μαρτίνου εγκαταλείφτηκε από τους σημερινούς υπεύθυνους του Δήμου στα χέρια βανδάλων οι οποίοι ανενόχλητοι το κατέστρεφαν προφανώς για ώρες αφού οι ζημιές οι οποίες προξενήθηκαν και φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες χρειάζονταν πολλές ώρες για να γίνουν.

Δυστυχώς το φαινόμενο των καταλήψεων δεν είναι πρωτοφανές, συνέβαιναν παλαιότερα και εξακολουθούν να συμβαίνουν και σήμερα, όμως πάντα βρισκόταν οι τρόποι ώστε να μη γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φρικαλέων καταστάσεων σαν την σημερινή.

Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και όλοι οι φορείς εποπτείας της δημόσιας τάξης και περιουσίας, φρόντιζαν να περιφρουρούν αυτό που δύσκολα φτιάχνετε αλλά τόσο εύκολα καταστρέφεται τη δημόσια περιουσία.

Αλλά όλα αυτά μέχρι χθες, γιατί τα τελευταία γεγονότα αυτό που αποκαλύπτουν ξεκάθαρα, είναι την πλήρη αδιαφορία όλων των υπευθύνων.

Πληροφοριακά και μόνο θα αναφέρουμε, ότι το σχολείο αυτό φυλασσόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, για όσο χρόνο κατασκευαζόταν και ήταν εργοτάξιο και κατά συνέπεια ήταν ένας ανοιχτός χώρος εύκολα προσβάσιμος στον οποιοδήποτε.

Αυτή ήταν η ελάχιστη συνεισφορά που μπορούσε να παρέχει τότε ο Δήμος Διονύσου στην εξαιρετική δωρεά του ευεργέτη κου Αθανάσιου Μαρτίνου.

Και είναι το ίδιο σχολείο που παρόλο που πια είχε παραδοθεί και ήταν κλειδωμένο, που ενώ διέθετε συστήματα συναγερμού και φωτιζόταν από παντού, εγκαταλείφτηκε να βανδαλίζεται επί ώρες, χωρίς κανένας υπεύθυνος να φροντίσει να σταματήσει αυτό το κακό, αυτή την ασέλγεια πάνω σ΄ αυτό το στολίδι της περιοχής μας.

Πέρα από την τεράστια θλίψη και οργή που μας γεμίζει αυτό το θλιβερό γεγονός το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ στην κοινωνία του Διονύσου και ένα ακόμη μεγαλύτερο στον επίτιμο δημότη της πόλης μας.

Κε Θανάση ΣΥΓΝΩΜΗ που φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Categories: ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ