ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ;»

«Γιατί καθυστερεί η καταβολή των χρημάτων των επιχορηγήσεων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων» ρώτησε το Δήμαρχο Καλαφατέλη η Αγγελική Πέππα, πρώην Αντιδήμαρχος επί θητείας Ζαμάνη και νυν δημοτικός σύμβουλος των «Ανοιχτών Οριζόντων». Κι ακόμη, «ποιος ευθύνεται» γι’ αυτό, «ποιος δεν επιτρέπει την καταβολή των χρημάτων; Υπηρεσιακός είναι ή αιρετός; Και για ποιο λόγο;»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση και στην περίπτωσή μας ο Δήμος Διονύσου θα έπρεπε να είναι κοντά στην τοπική κοινωνία, αναπληρώνοντας ελλείψεις και λύνοντας προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, όντως παρατηρείται μια αδικαιολόγητη ολιγωρία στην υλοποίηση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που ελήφθη πριν 25 ημέρες.

Η κ Πέππα έθιξε κι άλλο ένα ζήτημα που σχετίζεται με τις ετήσιες επιχορηγήσεις των φορέων του πολιτισμού και του αθλητισμού της περιοχής.

«Μέσα σε δύο χρόνια, επί των ημερών σας, ψαλιδίστηκαν οι επιχορηγήσεις 50%, 20% πέρσι και 30% φέτος, με αστεία προσχήματα» επισήμανε χαρακτηριστικά. «Αλήθεια, ο στόχος σας ποιος είναι; Να οδηγήσετε στην χρεωκοπία και τη διάλυση τα σωματεία;»

Στα ερωτήματα αυτά απάντηση δεν υπήρξε. Σιγή επικράτησε, τόσο από πλευράς Δημάρχου Καλαφατέλη, ο οποίος παρεμπιπτόντως λανσάρεται ως φίλαθλος και λάτρης του Πολιτισμού, όσο και από πλευράς των αρμοδίων Αντιδημάρχων, Γιάννη Τσουδερού (Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών), Νίκου Καρυστινού (Πολιτισμού, Αθλητισμού).

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι δύο τεράστιοι χώροι στους οποίους δραστηριοποιούνται πάρα πολλοί νέοι και νέες, το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να απολαμβάνουν της εύνοιας οποιασδήποτε εξουσίας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα με ελάχιστες εξαιρέσεις και όχι να τελούν υπό διωγμό…

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ