ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΠΟΙΟΣ ΨΥΛΛΑΣ; Μ’ ΕΜΕΝΑ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ»

Εκνευρίστηκε ο Δήμαρχος Καλαφατέλης όταν ο Παναγιώτης Τσούκας, σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε στην άνιση αντιμετώπιση του σωματείου Ερμής, που καλλιεργεί το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας. Ήταν η ώρα που συζητούνταν το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα παραχώρησης ωρών αθλητικής εγκατάστασης στον υπό ίδρυση σύλλογο Ατρόμητο Δροσιάς.

«Ο Ερμής, με τόσους αθλητές τοξοβόλους στις τάξεις του ζήτησε το γήπεδο 5Χ5 των εγκαταστάσεων Σταμάτας να το φτιάξει με δικά του έξοδα και να το κάνει έδρα του. Δεν το δώσατε, παρότι είναι χρόνια σύλλογος με διακρίσεις. Αντιθέτως, με μεγάλη ευκολία παραχωρείτε ώρες σε ένα υπό σύσταση σωματείο, το οποίο θέλετε να εξυπηρετήσετε. Δηλαδή κύριε Δήμαρχε εφαρμόζετε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί; Δηλαδή οι δικοί μας να εξυπηρετούνται και όλοι οι άλλοι να πάνε να … Να φύγουν, τέλος πάντων, και να πάνε αλλού».

Η τοποθέτηση Τσούκα προκάλεσε την παρέμβαση του Δημάρχου:

«Θα το δώσουμε το γηπεδάκι στον Ερμή, αλλά πρώτα θα φτιαχτεί και θα το χρησιμοποιούν και τα παιδιά της γειτονιάς. Το είπα και προηγουμένως, στη αρχική ομιλία μου».

Μετά τις καθησυχαστικές διευκρινήσεις όλοι θεώρησαν ότι το ζήτημα έληξε. Ο κ Τσούκας ωστόσο επανήλθε:

«Ναι, αλλά ο κ Ψύλλας, στον οποίο έχετε αναθέσει καθήκοντα σχετικά με τους αθλητικούς συλλόγους λέει στους ανθρώπους του Ερμή άλλα πράγματα».

Στο άκουσμα του ονόματος Ψύλλας ο Δήμαρχος αντέδρασε σαν να τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε:

«Ποιος Ψύλλας; Μ’ εμένα μιλάς τώρα».

Η έκρηξη Καλαφατέλη και ο δυνατός τόνος της φωνής του μάλιστα έκανε αίσθηση, πράγμα το οποίο κατάλαβε και αμέσως έκλεισε το μικρόφωνο για να ηρεμήσει.

Ποιος είναι τώρα ο Ψύλλας, για τον οποίο έγινε τόσος ντόρος στο Δημοτικό Συμβούλιο; Πρόκειται για τον άνθρωπο, που με απόφαση Δημάρχου (την οποία έχει πάντα μαζί του και την επιδεικνύει σε κάθε του βήμα και κάθε ευκαιρία) έρχεται σε επαφή με τους φορείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και διεκπεραιώνει όλες τις υποθέσεις και εκκρεμότητες. Μονίμως είναι απασχολημένος και πάντοτε όταν σηκώνει το τηλέφωνο «είναι με το Δήμαρχο, με τον οποίο συνεργάζεται στενά».

Του αρέσει να βρίσκεται στις παρυφές της εξουσίας (οποιασδήποτε μορφής) και να την υπηρετεί, όπως συμβαίνει και με τόσους άλλους. Αλλά σχεδόν πάντα, σε όλες τις ομοειδείς περιπτώσεις, ο …παρατρεχάμενος από ένα σημείο και μετά είθισται να αυτονομείται  πιστεύοντας βαθιά μέσα του ότι η εξουσία είναι δική του και όχι δοτή.

Πέρα από τους …ψύλλους και τα άχυρα, από την όλη στιχομυθία Τσούκα-Καλαφατέλη αποδεικνύεται αυτό ακριβώς που ισχυρίζεται ο Ζαμάνης στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια: ότι τα κριτήρια έγιναν για το θεαθήναι, αφού ο Δήμαρχος αποφασίζει κατά το δοκούν ποιος θα πάρει παραχωρητήριο, χρήματα και πόσα. Με άλλα λόγια, ποιος σύλλογος θα ευνοηθεί και ποιος θα αντιμετωπιστεί δυσμενώς.

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ