FRONTPAGE

ΡΟΝΤΕΟ ΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΤΟΥ …ΜΠΑΜΠΗ

Σκηνές ροκ στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει παραχωρητήριο αθλητικής εγκατάστασης ο Ατρόμητος του … Μπάμπη. Ποιος Μπάμπης θα αναρωτηθείτε. Έλα ντε… Κι όμως αγαπητοί αναγνώστες, δημοκρατικοί πολίτες του Δήμου Διονύσου και της ευρύτερης περιοχής, αμφίρροπο ντέρμπι στήθηκε για ένα προσωπικό ρουσφέτι. Για μια εξυπηρέτηση.

Όλη η ουσία της επί δύο ώρες λεκτικής αντιπαράθεσης στο προ ημερήσιας διάταξης κεφάλαιο συνοψίζεται σε δύο λόγια που είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες») Διονύσης Ζαμάνης προς τον εμπνευστή της όλης μεθόδευσης Δήμαρχο Καλαφατέλη:

«Ποιος Ατρόμητος και ποιο σωματείο; Εδώ υπάρχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Μπάμπης Ιωαννίδης. Αυτόν θέλετε να εξυπηρετήσετε και να του δώσετε παραχωρητήριο καταστρατηγώντας τους κανόνες, τα κριτήρια, που εσείς μόλις βάλατε, διαφημίζοντάς τα μάλιστα. Ο κύριος αυτός προσπάθησε να πάρει τη Νίκη Δροσιάς, δεν τα κατάφερε και θέλει τώρα να δημιουργήσει δικό του σύλλογο».

Η ευθεία βολή προς τον Καλαφατέλη δεν έγινε αναίτια. Προηγουμένως, ο Δήμαρχος που είχε εγκαλέσει το Ζαμάνη για έλλειψη σοβαρότητας στην υπόθεση Παπαβασιλείου, τονίζοντας «έχουμε πράγματα πολύ πιο σοβαρά να ασχοληθούμε», έβαλε τα στήθια του μπροστά:

«Εγώ» βροντοφώναξε, «είμαι ο εισηγητής του θέματος», όπως κάθε γνήσιος …μάγκας που κατάγεται από το Περιστέρι. Είναι ο ίδιος που είχε κατηγορήσει το Ζαμάνη για μαγκιές σε προηγούμενο συμβούλιο.

Αποκαλύφθηκε λοιπόν περίτρανα ότι «τα πιο σοβαρά πράγματα» με τα οποία ασχολείται η διοίκησή του είναι ο …Μπάμπης και πως θα τακτοποιηθεί η υπόθεσή του κόντρα στους νόμους. Γιατί στη μακρά και γεμάτη αντεγκλήσεις συζήτηση αμφισβητήθηκε έντονα απ’ όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης η νομική προσωπικότητα του περί ου ο λόγος σωματείου. Το οποίο ουδείς πείστηκε ότι έχει αποκτήσει νομική προσωπικότητα. Δεν παρουσιάστηκε δηλαδή η ιδρυτική πράξη, η εγγραφή του στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως απαιτείται. Στον αντίποδα επιδείχτηκε με κουτοπόνηρο τρόπο το σχέδιο του καταστατικού και το πιστοποιητικό κατάθεσης των νομιμοποιητικών εγγράφων, του υπό έγκριση συλλόγου.

Αρχικά ο Καλαφατέλης ισχυρίστηκε για το …κατεπείγον του τεράστιου αυτού ζητήματος ότι έπρεπε, όπως και δήποτε, να δοθεί το παραχωρητήριο στον Ατρόμητο Δροσιάς, επειδή λέει λήγει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα soccerleague, ένα ανεξάρτητο πρωτάθλημα που διοργανώνουν ιδιώτες με σκοπό το κέρδος και όχι μια επίσημη διοργάνωση της οικείας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, της ΕΠΣΑΝΑ. Κι όταν ο Ζαμάνης αποκάλυψε την αλήθεια και το διάτρητο του …κατεπείγοντος, ο Δήμαρχος των μεγάλων και προπαντός σοβαρών  …έργων άρχισε να λέει ότι θα επιδείξει το καταστατικό και τα άλλα αποδεικτικά στοιχεία της σύστασης του νομικού προσώπου σε όποιον ενδιαφερόμενο την επομένη κιόλας ημέρα.

«Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων». «Εδώ λέτε στη εισήγησή σας ότι «βάσει των κριτηρίων που θεσπίστηκαν με την υπ’ αρ. 145/2020 απόφαση του ΔΣ το μόνο γήπεδο στο οποίο μπορούν να δοθούν ώρες για τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ είναι το γήπεδο της ΔΕ Σταμάτας. Φέρτε και δείξτε μας τη βαθμολογία όλων των σωματείων με βάση τα κριτήρια που θέσατε».  

 Ένα σκασμό χαρτιά, ιδρυτικές πράξεις και πιστοποιητικά νομιμότητας από το Πρωτοδικείο, αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ, εγγραφή στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ, δελτία αθλητών, αριθμός εγγεγραμμένων αθλητών με τις διευθύνσεις τους, προϋπολογισμοί, απολογισμοί, Ελεγκτικά Συνέδρια, Διαύγεια, πιστοποιητικό από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας και, εν τέλει, …φρονημάτων, ζητήθηκαν από τα εν ενεργεία εδώ και 35 χρόνια σωματεία για να λάβουν φέτος ό, τι είναι απαραίτητο προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ερασιτέχνες παράγοντες εν μέσω της λαίλαπας του κορωνοϊού υποχρεώθηκαν να τρέξουν επί μέρες για να συλλέξουν όλο αυτό το χαρτομάνι εις βάρος της δουλειάς τους και των οικογενειακών, προσωπικών, επαγγελματικών τους προβλημάτων.   

Για το …Μπάμπη του κ Καλαφατέλη αυτά προφανώς δεν ισχύουν.

Οι σύλλογοι που έχουν μαζέψει τα παιδιά και τα ωθούν στις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού και οι αξιέπαινοι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω απ’ αυτούς χρόνια τώρα, παλεύοντας κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα σημεία των καιρών, πρέπει να αποδεικνύουν στο Δήμο Διονύσου ότι είναι νομοταγείς και όχι …ελέφαντες.

Για το …Μπάμπη, που στα 60 του αποφάσισε να ασχοληθεί με το εύ αγωνίζεσθαι και το αρχαίο πνεύμα, το αθάνατο, αρκεί ότι είναι στην παράταξη του κ Καλαφατέλη και εκλέχτηκε μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο της ΔΕ Δροσιάς. Συγχαρητήρια. Αυτό είναι η επιτομή της χρηστής διοίκησης.

«ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΟ Σταμάτας, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και πελατειακές σχέσεις:

Α.Ο. Σταμάτας

Με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε ότι σήμερα το βράδυ και ώρα 22:00 ψηφίστηκε κατεπείγον με 17 θετικές ψήφους και 16 κατά το μείζων και σοβαρό θέμα για την βιωσιμότητα του δήμου μας με τίτλο παραχωρητήριο για το δημοφιλέστατο δημοτικό γήπεδο Σταμάτας στο νεοσυσταθέν σωματείο της γειτονικής Δημοτικής ενότητας Δροσιάς με ονομασία ‘’Ατρόμητος Δροσιάς’’.

Ατρόμητος είναι και ο ιδρυτής του συλλόγου κύριος Μπάμπης Ιωαννίδης γνωστός στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας για την αμέριστη συμπαράσταση που πρόσφερε στην τωρινή διοίκηση στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Έτσι όπως είθιστε οι ‘’χάρες’’ ξεπληρώνονται με ένα παραχωρητήριο για το γήπεδο της Σταμάτας σε μια ομάδα ποδοσφαίρου με 8 (οχτώ)αθλητές και σε έναν σύλλογο με έδρα την Δημοτική ενότητα της Δροσιάς.

Εμείς σαν ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ θα διαλέξουμε τον δύσβατο δρόμο έτσι όπως πράττουμε αδιάκοπα από την ίδρυση μας μέχρι τώρα, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και πρακτικές πελατειακών σχέσεων. Δεν το έχουμε ανάγκη. Επιφυλασσόμαστε όμως για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Υ.Γ. Επειδή έχουμε μάθει στην Σταμάτα να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και διαπιστώνουμε ότι το πολιτικό συμφέρον είναι πάνω και από την εντοπιότητα ,θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ‘’ο καιρός έχει γυρίσματα’’.