ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΟΣΟ ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ;

To σίριαλ με το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ξεκίνησε πριν δεκαπέντε-είκοσι ημέρες, όταν η δημοτική σύμβουλος κ Πέππα κατέθεσε ερώτηση – καταγγελία στο πρωτόκολλο του Δήμου Διονύσου, τονίζοντας ότι στην αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας επιδιόρθωναν τα φωτάκια υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας. Στο …άβατο του Προέδρου της ΔΕ Σταμάτας Γιώργου Κόκκαλη, που προεκλογικά είχε βγει στο …αντάρτικο γιατί ο Δήμος είχε βάλει πράγματα και μηχανήματα στο κτήριο αυτό, τώρα εισήλθαν ανενόχλητοι ηλεκτρολόγοι οι οποίοι ουδεμία εργασιακή σχέση έχουν με το Δήμο, ούτε οποιαδήποτε σύμβαση, χωρίς την επίβλεψη υπηρεσιακού ή αιρετού παράγοντα ή έστω κάποιου υπευθύνου του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Επισήμως ειπώθηκε από το Δήμαρχο Καλαφατέλη ότι η εργασία τους παρέχεται δωρεάν. Η κ Πέππα επαναλαμβάνοντας την καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη εάν υπάρξει εκεί ένα εργατικό ατύχημα ή εάν κλαπούν φωτιστικά, δεδομένου ότι κάποια από αυτά κοστίζουν χιλιάδες ευρώ το καθένα».

«Εγώ περίμενα ότι θα μου δώσετε συγχαρητήρια και εσείς με κατακρίνετε» αντέδρασε ο κ Καλαφατέλης, χαμογελώντας και θεωρώντας μάλιστα ότι κάνει χιούμορ.

Στη συζήτηση για την 7η αναμόρφωση  προϋπολογισμού προχθές η μείζων αντιπολίτευση επισήμανε ότι εισήχθη νέος  κωδικός για ενοικίαση χριστουγεννιάτικου διάκοσμου ύψους 74.400 ευρώ. Σε ευθεία ερώτηση δημοτικών συμβούλων «ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της δαπάνης και γιατί φέτος ο Δήμος πρέπει να ξοδέψει 74.000 για να νοικιάσει άλλα στολίδια, καθ’ ην στιγμή πέρσι δεν κατάφερε να εγκαταστήσει όλα τα δικά του» απάντηση επί της ουσίας δεν δόθηκε. «Μήπως έτσι θα πληρωθούν οι …άτυπες δωρεές του Δημάρχου που θέλει και συγχαρητήρια; Μήπως τελικά η υπηρεσία δεν είναι τζάμπα και η εταιρεία θα πληρωθεί από τις 74.000 ευρώ;» σχολίασε η κ Πέππα.

«Κόβετε 70.000 από τη συντήρηση των πεζοδρομίων που είναι κατεστραμμένα. Κόβετε άλλα 70.000 από τη συντήρηση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης. Και σας υπενθυμίζω ότι καταψηφίζατε ταπεινά ποσά των 15.000 και 20.000 ευρώ για στολισμό, που φέρναμε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτές είναι οι προτεραιότητές σας; Το τζάμπα που δεν είναι τόσο τζάμπα;»

Σημειωτέο ότι, ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς το Δεκέμβριο ο περσινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος δεν έχει ξεκρεμαστεί ακόμη από αρκετά κεντρικά σημεία και λεωφόρους της περιοχής.  

Οι φωτογραφίες από επιτόπιο ρεπορτάζ δείχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια δεκάδων χιλιάδων ευρώ να είναι πεταμένα σε χωράφι και ουσιαστικά να βαράνε διαλύονται πίσω από το κοινοτικό κατάστημα Σταμάτας. Γιατί; Μάλλον επειδή ΛΕΦΤΑ και «ΔΩΡΕΕΣ» υπάρχουν…