ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

«ΣΕ LIVE STREAMING ΤΑ ΔΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Την πρόταση της αντιπολίτευσης να μεταδίδονται τα Δημοτικά Συμβούλια σε απευθείας μετάδοση (live streaming) επανέλαβε στη συνεδρίαση της Τρίτης ο σύμβουλος των «Ανοιχτών Οριζόντων» Σταύρος Ουσταμπασίδης. «Δεν είναι δυνατόν ένας μόνο πολίτης να έχει πρόσκληση να παρακολουθεί τα Δημοτικά Συμβούλια και να μην μεταδίδει με αντικειμενικότητα όλα όσα διαδραματίζονται, για όλες τις παρατάξεις» τόνισε, αφήνοντας αιχμές, όπως και στο προηγούμενο συμβούλιο, για τη δημοσιογραφούσα Μαρία Χαζάπη, διαχειρίστρια της ιστοσελίδας «Οδού Διονύσου».

«Κυρία Πρόεδρε, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο με ένα λινκ να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται, παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις την ώρα που γίνονται. Ο κ Καρυστινός είχε σχεδιάσει να κάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις προϋπολογισμού 170.000 ευρώ. Απ’ αυτό το κονδύλι, που δεν χρησιμοποιήθηκε, δεν μπορεί να δοθεί ένα μέρος του γι’ αυτό το σκοπό;» συνέχισε ο κ Ουσταμπασίδης.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα για live streaming» απάντησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφία Κατσίγιαννη. «Η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, ούτε υπάρχει κάτι αντίστοιχο από πλευράς  Υπουργείου Εσωτερικών».

Άρα, το θέμα, το οποίο έχουν θέσει επίμονα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχει κλείσει για τη διοίκηση του τόπου μας, ενώ αλλού, στο Δήμο Σύρου πχ, έχει βρεθεί λύση. Δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν συμφέρει κιόλας, εδώ που τα λέμε, πρωτίστως αυτόν που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Παντού και πάντοτε…

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣυνΕΝΑ-βήμα μπροστά»

Επί του θέματος τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της η νέα παράταξη «ΣυνΕΝΑ-βήμα μπροστά», η οποία δεν έλαβε μέρος στις εκλογές του Μαϊου 2019 αλλά δημιουργήθηκε μετά:

ΣυνΕΝΑ “βήμα μπροστά”

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι δόθηκε απάντηση δια στόματος της προέδρου του ΔΣ του Δήμου Διονύσου κυρίας Κατσίγιαννη ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξωστρέφειας των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων του δήμου μας μέσω ζωντανών μεταδόσεων; Επικαλέστηκε την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ερωτήματα που εγείρονται:

Τι ακριβώς σχέση έχει το κανάλι της ΚΕΔΕ με τη δυνατότητα μετάδοσης του ΔΣ στο δήμο μας;

Τι σχέση έχει το ΥΠΕΣ να εμπλέκεται, όπως και η ΚΕΔΕ στην κουβέντα αυτή; Είναι απόφαση καθαρά της διοίκησης στο Δήμο.

Γνωρίζει άραγε η κυρία πρόεδρος ότι πολλές δεκάδες δήμοι εφαρμόζουν ήδη την τακτική αυτή μετάδοσης των ΔΣ;

Αλήθεια έχει προϋπολογίσει η νυν διοίκηση το μέτρο πριν συνειδητά το προσπεράσει ως πρόταση;

Τέλος, δεσμεύει την νυν διοίκηση και τον δήμαρχο κ. Καλαφατέλη η απάντηση της προέδρου του σώματος;

-Σχετικά άρθρα:

*…ΘΥΜΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ …ΞΥΔΙ