ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Και ξαφνικά, μέσα στη νύχτα, εκδόθηκε πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μάλιστα «θα λάβει χώρα δια περιφοράς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις» αύριο-Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, στις 21:00. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό θέμα:

ΘΕΜΑ: «8η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου ο.ε. 2020».

Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση, “Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά τη μισθοδοσία των υπάλληλων του Δήμου και είναι αναγκαίο να γίνει αναμόρφωση σε επιμέρους κωδικούς για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και τη καταβολή της μισθοδοσίας μέσω ΑΕΠ στους εργαζόμενους το αργότερο μέχρι τις 19/10/2020”.

Η σπουδή στο …παραπέντε να καλυφθεί η ολιγωρία κάποιου ή κάποιων απλά αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας και στοιχειώδους προγραμματισμού, που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και γενικότερα του δημόσιου τομέα. “Όλα στον …αυτόματο πιλότο κι έχει ο Θεός”. Η γειτονιά μας δηλαδή γιατί να αποτελεί εξαίρεση. Κι όπως πάντα, ουδείς θα την πληρώσει. Άλλωστε, όπως έχει πει ο Ηρακλής Πουαρώ, “οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις”.