ΝΕΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ

Συνάντηση για θέματα ασφάλειας και πρόληψης παραβατικότητας στην περιοχή μας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, με τη νέα Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Χαρίκλεια Δημοπούλου, το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ιωάννη Μπαλατσού και το Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής  Νικόλαο Δέδε.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα δημόσιας τάξης και εγκληματικότητας στην περιοχή, μεταξύ των οποίων οι κλοπές και ληστείες, οι καταστροφές σε δημόσια κτίρια και πλατείες του Δήμου από αγνώστους, καθώς και η πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, κυρίως από νεαρά άτομα, κάτι που προκαλεί όχληση στους κατοίκους αλλά και κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων για τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Οι τρεις Διοικητές υποσχέθηκαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, με σκοπό αφενός την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μέσω της διενέργειας στοχευμένων ελέγχων  όπου απαιτείται, και αφετέρου τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου, μέσω άσκησης πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η βούληση του Δήμου για τη σύσταση μέσα στο επόμενο διάστημα «Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας», σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ένα γνωμοδοτικό όργανο το οποίο με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και λειτουργών, είναι αρμόδιο για τη χάραξη μιας αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, με τελικό σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες.

Categories: ΝΕΑ