FRONTPAGE

«ΙΔΟΥ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ»

Τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσου Στέφανο Μιχιώτη υποδεικνύουν οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες»», ως τον υπεύθυνο που δεν έχουν μέχρι σήμερα οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής εισπράξει τις νόμιμες επιχορηγήσεις. Η παράταξη που είναι μείζων αντιπολίτευση χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της τον κύριο Γενικό-Διονυσοσκουφίτσα ως δημαρχεύοντα και παραθέτει γεγονότα και επιχειρήματα για να πείσει ότι είναι περίπου ανεξέλεγκτος. Είναι πράγματι;

Την ερώτηση αυτή θα πρέπει ασφαλώς να απαντήσουν πρώτος απ’ όλους ο Δήμαρχος Καλαφατέλης, που παρουσιάζεται μάλιστα ως λάτρης των τεχνών και φίλαθλος, κατά δεύτερον, οι αιρετοί Αντιδήμαρχοι που συστηματικά κάνουν …τουμπεκί.

Το έχουμε ξαναπεί και γράψει: Ποιον ψήφισε ο κόσμος και εξέλεξε διοίκηση στο Δήμο Διονύσου; Τον κ Καλαφατέλη. Άρα αυτός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός υπεύθυνος, τόσο για το εφεύρημα του «συνεργατικού εθελοντισμού», όσο και για την άθλια αντιμετώπιση που έχουν ερασιτεχνικά σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι ιδιωτικά, όπως πονηρά πλασάρονται.

Συμπέρασμα: Όποιος δεν έχει δουλειά και θέλει να προσληφθεί στο Δήμο μπορεί πλέον να το παίξει εθελοντής για μερικούς μήνες και κατόπιν να εξασφαλίσει σύμβαση, μακροπρόθεσμα ίσως και μονιμότητα, τώρα που άνοιξε η …πόρτα.  Όσοι …πιστοί και ενδιαφερόμενοι προσέλθετε, τώρα που γυρίζει…

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

Μιας και ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, η πρόεδρος του ΔΣ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης είναι ανύπαρκτοι, για να δώσουν θεσμικά ως οφείλουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τίθενται από την αντιπολίτευση στο Δ.Σ, ψαρεύουμε από το fb του υπαλλήλου.

Γράφει λοιπόν ο δημαρχεύοντας Γ.Γ : «δ) Ορίστηκε η ΧΓ ως υπεύθυνη του έργου μετάβασης της Βιβλιοθήκης στη νέα εποχή. Ο έμμισθος αυτός ρόλος έχει συγκεκριμένη διάρκεια, αμοιβή, καθήκοντα και παραδοτέα (συντονισμός καθημερινών ενεργειών, υπόδειξη της απαραίτητης υλικο-τεχνικής υποδομής, εκπαίδευση προσωπικού και εθελοντών στο νέο σύστημα κλπ.)».

Ποιος τα αποφάσισε, ποιος τα καθόρισε και με ποια θεσμική διαδικασία γίνονται όλα αυτά ρε λεβέντες;

Τα αποφάσισε το Δ.Σ, η Ο.Ε, ο αντιδήμαρχος, ο δήμαρχος ή ο υπάλληλος που τους υποκαθιστά όλους….

Και ερχόμαστε στο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα από την τελική παράγραφο του post του υπαλλήλου που στην προσωπική του σελίδα στο f/b υπογράφει με την υπηρεσιακή του ιδιότητα, δίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο χαρακτήρα υπηρεσιακού εγγράφου στην προσωπική του σελίδα στο f/b.

«Από την άλλη, υπάρχουν διάφοροι ιδιωτικοί φορείς μη-κρατικού, μη-δημοτικού χαρακτήρα, όπως σύλλογοι (αθλητικοί, πολιτιστικοί κλπ.), σύλλογοι γονέων, επαγγελματικά σωματεία (εργαζομένων, εμπόρων, επιχειρηματιών) κλπ., που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία ιδιωτών και έχουν είτε σταθερά ή περιστασιακά μέλη, των οποίων τα συμφέροντα και ενδιαφέροντα προωθούν και υποστηρίζουν με τη δράση τους.

Κάποιοι από τους φορείς αυτούς παίρνουν εδώ και πολλά χρόνια οικονομική ενίσχυση για τη δραστηριότητά τους, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές ενστάσεις. Το ζητούμενο πλέον είναι να οριστεί ένα πλαίσιο (και) για αυτό το ζήτημα».

Σημείωση το θεσμικό πλαίσιο που αναφέρει, υποτίθεται, ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε (λέμε τώρα)….

Επί της ουσίας όμως έχοντας προαναγγείλει ο υπάλληλος σε παρέμβασή του στην Ο.Ε ότι ελάχιστοι σύλλογοι θα πάρουν επιχορηγήσεις και μάλιστα παρουσία αντιδημάρχων και δημάρχου που δεν έβγαλαν άχνα, σήμερα συσχετίζει την επιλογή του για πρόσληψη εθελοντών η οποία δεν βασίζεται πάνω σε κανένα θεσμικό πλαίσιο με την επίσης γνωστή σε όλους αντίδρασή του στην επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων εδώ και χρόνια.

Για να γίνει σαφές λοιπόν και στον πλέον άσχετο με τα Δημοτικά, παρόλο που ουσιαστικά έχουν περάσει σχεδόν 10 από τους 12 μήνες του έτους 2020 κανείς σύλλογος δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα την ετήσια επιχορήγηση.

Δηλαδή έχει όρεξη ο ΓΓ να αμειφθεί η κυρία (Χ.Γ);

Δεν πειράζει που δεν έχει δημοκρατικά ληφθεί καμία απόφαση, δεν πειράζει που το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει εξηγηθεί σε κανένα ουσιαστικά, της ανατέθηκε ρόλος, καθήκοντα και ορίστηκε και αμοιβή.

Δεν θέλει ο Γ.Γ να δοθούν οι επιχορηγήσεις των συλλόγων;

Δεν πληρώνονται ούτε τα νόμιμα κομμένα εντάλματα που ανήγγειλε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κος Τσουδερός στο Δ.Σ.

Αλήθεια υπάρχει Δήμος και δημοτική αρχή ή έχει γίνει παράρτημα της «Διονυσοσκουφίτσας»;

*Σημ.: Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανωτέρω ανακοίνωση των «Ανοιχτών Οριζόντων» απεικονίζει τον Καραγκιόζη φούρναρη.  

2 replies »