ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Ο …ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 74.000 €

Ο …δωρεάν χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημάρχου Καλαφατέλη δεν είναι τόσο δωρεάν, αλλά στοιχίζει 74.000 ευρώ. Αυτό ισχυρίστηκε ευθέως ο Διονύσης Ζαμάνης κατά τη συζήτηση του θέματος στην χθεσινή Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και των «Ανοιχτών Οριζόντων» προχώρησε παραπέρα τονίζοντας ότι πρόκειται «για φωτογραφικό διαγωνισμό», αφού περιέργως περιγράφονται «πόσα …αστέρια και πόσα λαμπάκια θα περιλαμβάνουν τα επίστυλα (από στύλο σε στύλο σε οδούς και λεωφόρους) φωτεινά διακοσμητικά στολίδια».

«Τελικά τα συγχαρητήρια προς εσάς για τη δωρεάν επισκευή του διάκοσμου θα τα πληρώσει, όπως φαίνεται,  ο Δήμος 74.000 ευρώ» υποστήριξε κ ο Ζαμάνης, χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Οι επισημάνσεις αυτές δεν είναι τυχαίες, καθώς μια σύγκριση με το κόστος του στολισμού τις προηγούμενες χρονιές δίνει από μόνη της απαντήσεις.

Το 2017 αγοράστηκαν επίστυλα και γιρλάντες, 63 τεμάχια σύνολο, αντί 24.000 ευρώ.

Το 2018 αντίστοιχα, 149 τεμάχια (επίστυλα και στολίδια ) στοίχισαν 24.500 ευρώ.

Για την ιστορία, ο Δήμαρχος Καλαφατέλης παρουσίασε διαγωνισμό στην Οικονομική Επιτροπή για την ενοικίαση χριστουγεννιάτικου διάκοσμου αξίας 74.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 20.000 ευρώ αφορά επισκευή 395 (!) χαλασμένων φωτιστικών.  

Η Αγγελική Πέππα, πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, είχε προβάλει ενστάσεις όταν το θέμα συζητήθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Καλαφατέλης είπε το περίφημο «θα έπρεπε να μου δώσετε συγχαρητήρια επειδή εξασφάλισα δωρεάν χορηγία για την επισκευή των στολιδιών».

Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» υποστηρίζουν πως «τα 395 φωτιστικά επισκευάστηκαν από τους εργαζόμενους του Δήμου (ηλεκτρολόγους που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ), ενώ για τη μεταφορά, φύλαξη και μάζεμα τους μετά τις γιορτές δαπανήθηκαν μόνο 10.000 ευρώ περίπου». Κι ακόμη διερωτώνται με νόημα: «Πότε πρόλαβαν να …χαλάσουν, όλα μαζί, για να τα φτιάξει ο κ Καλαφατέλης;»

Categories: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ