FRONTPAGE

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ …ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ

Οι επιχορηγήσεις των συλλόγων που δεν έχουν πληρωθεί, μολονότι οδεύουμε προς τα …Χριστούγεννα και το τέλος του χρόνου, είχαν την τιμητική τους πάλι στην Οικονομική Επιτροπή. Το θέμα ανακίνησε προ ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες») Διονύσης Ζαμάνης και ο Δήμαρχος Καλαφατέλης έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Έχουν κοπεί πράγματι εντάλματα πληρωμής, αλλά δεν έχει πληρωθεί κανένα γιατί όλα είναι στον έλεγχο».

Αντί να αρκεστεί όμως σ’ αυτό, όπως κάθε συνεπής πολιτικάντης από τον οποίο περισσεύει η θρασύτητα προχώρησε και παρακάτω:

«Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε, ή αν μιλάτε με κανέναν απ’ αυτά τα …βοθροκάναλα, που έγραψαν ότι οι επιχορηγήσεις των συλλόγων έχουν πληρωθεί στο Δήμο Ωρωπού, σας πληροφορώ, ότι ο Ωρωπός δεν έχει δώσει ακόμη τα χρήματα».

Ο άνθρωπος που λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 συγκέντρωσε τα σωματεία στο εκλογικό του κέντρο επί της Λεωφόρου Χελμού και παρείχε διαβεβαιώσεις και όρκους ότι «θα είναι εσαεί κοντά τους και να μην φοβούνται τίποτα», αφενός δεν δίνει τα νόμιμα λεφτά στους ερασιτέχνες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, αφετέρου τους …δουλεύει κιόλας. Και όχι μόνο αυτό. Παρέχει κάλυψη και νομιμοποίηση σε λογιστάκους και χαρτογιακάδες να συμπεριφέρονται σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερασιτεχνών σα να πρόκειται για πολυεθνικές εταιρείες.

«Εγώ δεν ξέρω κανέναν, ούτε κανένα βοθροκάναλο. Εσείς μήπως έχετε προσλάβει κανέναν στο Δήμο που σε στόλιζε εσένα και την οικογένειά σου;» …ανταπέδωσε ο Ζαμάνης, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Ραφήνας έχει τελειώσει προ καιρού με τις επιχορηγήσεις των σωματείων και τώρα ετοιμάζει συμπληρωματικές. Και το 90% των Δήμων σε όλη την Ελλάδα έχει επιχορηγήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία, προσθέτουμε, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε ότι θα ενισχύσει και αυτός, ύστερα από 12 χρόνια, απευθείας τους αθλητικούς συλλόγους που έχουν αθλητική αναγνώριση και έχουν γραφθεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ.

Ποια ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Καλαφατέλη; Μούγκα στη στρούγκα…

Τι εννοεί με τη λέξη …βοθροκάναλα; Τηλεοπτικά κανάλια κατ’ αρχήν στο Δήμο Διονύσου δεν υπάρχουν. Θα μπορούσε να ρωτήσει και τους …μυαλοπώλες πολύξερους που πληρώνει επ’ αυτού. Είναι πασιφανές λοιπόν πως ο …ποιητής αναφέρεται σε μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν ελέγχει και δε σιτίζονται από το πρυτανείο, που έλεγε και ο ντόκτωρ!

Παρ’ όλα αυτά, προκειμένου να προσεταιριστεί και τα …εναπομείναντα, μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού, ανεξάρτητα κι αυτόνομα ειδησεογραφικά σάϊτ της περιοχής, είχε βάλει πρώτο-πρώτο στην ημερήσια διάταξη θέμα «συνδρομής, με απ’ ευθείας ανάθεση, σε τοπικά και υπερτοπικά, ηλεκτρονικά και έντυπα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την ενημέρωση των δημοτών και την προβολή των δράσεων του Δήμου».

Στα εν λόγω ΜΜΕ, που- σύμφωνα με την εισήγηση- «θα επιλεγούν με ποιοτικά κριτήρια (επισκεψιµότητα, αναγνωρισιµότητα, τοπική κάλυψη κ.λπ.), θα καταβάλλεται ετήσια συνδρομή, με το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 17.000 ευρώ, κατανεμημένο σε δυο χρόνια, 2020 (8.500 ευρώ) και 2021 (8.620 ευρώ).

Θα πείτε και θα αναρωτηθείτε; Που το κακό; Λίγο λαδάκι για να λιγδώσει το άντερο ορισμένων φουκαράδων, ρε παιδιά. Για να αποθεωθεί και απογειωθεί για πολλοστή φορά η πραγματικά αδέσμευτη, άδολη δημοσιογραφία, η ελέγχουσα κάθε μορφής εξουσία.

«Καλά, σε δύο μήνες, Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2020, τι θα προλάβετε να δημοσιεύσετε, που θα στοιχίσει μάλιστα 8.500, ποσόν που πλησιάζει το αντίστοιχο του 2021;» ρώτησε ο Ζαμάνης για να λάβει την όντως …αποστομωτική απάντηση από τον Καλαφατέλη:

«Προβλέψεις είναι αυτές, κύριέ μου».

Το …κυριλίκι, προπαντός αυτό, τον …μάρανε!

-Σχετικά θέματα:

*ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Categories: FRONTPAGE, MEDIA