ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

«ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ»

Ως συνέχεια της αναφοράς στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη για ενίσχυση της τοπικής αγοράς και της εστίασης η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που είναι μείζων αντιπολίτευση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

Πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» για την στήριξη της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ που πλήττονται περισσότερο από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Η παράταξή μας από την αρχή της πανδημίας έχει προτείνει σειρά μέτρων, τόσο για την επιπλέον προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, όσο και για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Δυστυχώς κανένα από αυτά δεν έχει υιοθετηθεί. Κανένα επιπλέον μέτρο, πλην των υποχρεωτικών από την πολιτεία δεν έχει εφαρμοστεί στο Δήμο Διονύσου, σε αντίθεση με άλλες περιοχές.

Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε, μήπως κάποια στιγμή εισακουστούμε.

Η δημοτική αρχή του Δήμου μας εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να δαπανήσει το εξωφρενικό ποσό των 80.000 ευρώ περίπου για «ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ» χριστουγεννιάτικου διάκοσμου. Η δαπάνη αυτή εκτός από υπερβολική είναι και αχρείαστη δεδομένου ότι πέρσι για παράδειγμα δεν κατάφερε ο Δήμος να εγκαταστήσει το σύνολο του χριστουγεννιάτικου διακοσμου που έχει ήδη στην κατοχή του και φυσικά όπως όλοι οι δημότες γνωρίζουν μέχρι και σήμερα δεν έχει κατορθώσει καν να τον απεγκαταστήσει πλήρως.

Η παράταξή μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αντιπρότεινε τα χρήματα αυτά να δαπανηθούν ώστε ο Δήμος να διακοσμήσει με δικά του μέσα ομοιόμορφα τα καταστήματα της περιοχής που έχουν πρόσοψη σε πλατείες ή κοινόχρηστους χώρους που το Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνει. Προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια βοήθεια στους καταστηματάρχες της περιοχής κάνοντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη γιορτινή αισθητική παρέμβαση σε πλατείες του Δήμου μας.

Επίσης η παράταξή μας πρότεινε ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία για διαφημιστική καμπάνιας ενίσχυσης του τοπικού «take away» και «delivery», καθώς και την διοργάνωση τοπικών events για την προώθηση του ίδιου σκοπού υπό την εποπτεία της αστυνομίας ώστε να τηρηθούν οι προδιαγραφές ασφάλειας που η πολιτεία ορίζει και αυτονόητα θα ισχύουν και κατά την διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

-Σχετικά άρθρα:

*«ΣΤΟΛΙΣΤΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΜΑΖΑΖΙΑ, ΣΤΗΡΙΧΤΕ ΤΑ»

Categories: ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ