ΑΠΟΨΕΙΣ

«ΟΧΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος των «Ανοιχτών Οριζόντων» Ιωακείμ Αμπαρτζίδης απάντησε στο Δήμαρχο Καλαφατέλη και τον εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας Θ.Κρητικό, για όσα του καταμαρτύρησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδης

Κατά το χθεσινό Δημοτικό τηλε-Συμβούλιο οι κ.κ Καλαφατέλης & Κρητικός ανέλαβαν να απαντήσουν στην καταγγελία που έκανα για τις μεθόδους διοίκησης Καλαφατέλη.. Οι “απαντήσεις ” τους, μέσα στην ειρωνεία, την μαγκιά και τις προσβολές, ενδεικτικές του πνευματικού και μορφωτικού τους επιπέδου!

Ο μεν κος Κρητικός σχολίασε πως η τοποθέτηση μου, μεταξύ άλλων, είναι “φρου-φρού και αρώματα”, ο δε κος Καλαφατέλης πως ο ρόλος μου είναι “από μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα.” Μίλησαν για όψιμο ενδιαφέρον και για συστηματική απουσία μου από το όργανο. Από ουσία μηδέν. Υπάρχουν εμφανή ζητήματα ελλείματος αντίληψης, αξιολόγησης αλλά και προσπάθεια υπεκφυγής των όσων καταγγέλλω. Όπου μου έχει ζητηθεί εθελοντικά η προσφορά μου την έχω προσφέρει απλόχερα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Μαθήματα ευθιξίας και ευαισθησίας δεν δέχομαι από κακιάς κοπής επαγγελματίες πολιτικούς, ιδιαίτερα όταν όσα πρεσβεύουν, είναι αυτά που έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στην ξενιτιά και την χώρα μας σε μια αποικία χρέους.

Είναι πρόδηλη η αιτία γιατί η νυν διοίκηση δεν θέλει το live-streaming. Είμαι σίγουρος πως εάν οι Δημότες έχουν πρόσβαση και ενημέρωση για τα Δ.Σ, θα αντιληφθούν – μετά σοκ και δέους βέβαια- ποιοι τους «εκπροσωπούν» και για ποιους λόγους ο Δήμος μας μένει δεκαετίες πίσω σε στοιχειώδεις υποδομές και υπηρεσίες.

Με την προηγούμενη δημοσίευσή μου δεν είχα σκοπό να μιλήσω απλά για συμπεριφορές, πόσο μάλλον να προσωποποιήσω την στάση της νυν Διοίκησης. Δεν είναι θέμα προσώπου αλλά θέμα αρχών. Ήθελα και θέλω να θίξω το βαθιά ριζωμένο ζήτημα μιας νοσηρής νοοτροπίας όσων έμαθαν πως πολιτική είναι να εκπροσωπώ το εγώ, την ματαιοδοξία μου, τα καλά και συμφέροντα!

Ο Δήμος δεν τους ανήκει ούτε είναι το μαγαζάκι τους. Από την θέση μου θα συνεχίσω να ασκώ τεκμηριωμένη και δημιουργική αντιπολίτευση κόντρα στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις και πρακτικές τους. Αντιπαραγωγικές και στείρες για τους Δημότες, για εκείνους σαφέστατα επωφελής.

Υ. Γ Είναι αλήθεια πως έλαβα ένα και μοναδικό email για την 1η Συνεδρίαση της 29η Μαΐου από το γραφείο Δημάρχου. Καμία περαιτέρω ενημέρωση ως τακτικό μέλος του οργάνου. Γεγονός που αγνοούσαμε μέχρι πρότινος όχι μόνο εγώ αλλά τόσο ο νυν Δήμαρχος όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος επίσης, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την ενημέρωση. Απολογήθηκαν και οι δύο για αυτό! Φανταστείτε το βαθμό επικοινωνίας και συνεργασίας της διοίκησης Καλαφατέλη. Μετά έφταιγε ο Covid-19 που δεν έλαβα καμία ενημέρωση.

Δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να δημοσιεύσω ένα τέτοιο κείμενο για ένα αδιάβαστο email. Επαφίομαι στους Δημότες στο να αξιολογήσουν το σκεπτικό της δημοσίευσης μου.

Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ