ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

«ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ, ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ…»

Θερμό επεισόδιο διαδραματίστηκε την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ανάμεσα σε δύο κυρίες, τη νυν Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητος Γιούλα Λακαφώση και την προκάτοχό της Αγγελική Πέππα.  

«Ποτέ δεν απαντάτε και σε τίποτα. Ποτέ δεν είστε ενημερωμένη» ανέφερε η κ Πέππα, που είχε υποβάλει σειρά ερωτήσεων, αλλά η κ Λακαφώση περί άλλων …τύρβαζε.

-Αν θέλετε να σας απαντώ να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας γραπτώς την προηγουμένη, είπε κάποια στιγμή κ Λακαφώση, όταν στριμώχτηκε, …εισάγοντας νέα ήθη και έθιμα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

«Τι είναι αυτά που λέτε. Δεν φθάνει που δεν ξέρετε ποτέ να απαντήσετε κάνετε και την έξυπνη κ Λακαφώση» αντέτεινε η κ Πέππα. Ο διάλογος στη συνέχεια έγινε πιο ενδιαφέρων και …πικάντικος:

Αγγελική Πέππα

ΛΑΚΑΦΩΣΗ: «Είστε ανίκανη κ Πέππα».

ΠΕΠΠΑ: «Εσείς είστε ανίκανη, όχι εγώ. Ποια είναι ικανή και ποια όχι θα φανεί στον απολογισμό της θητείας. Θα μας κάνετε και υποδείξεις τώρα».

Στο σημείο αυτό, όταν τα πράγματα έγιναν σκούρα για την κ Λακαφώση εμφανίστηκε ο …από μηχανής Θεός να τη σώσει: ο κ Καλαφατέλης, που είχε κουραστεί από τη διαδικασία κι έκανε διάλλειμα, αλλά μόλις αντιλήφθηκε τι γινόταν επέστρεψε στην τηλεδιάσκεψη προς βοήθεια του ανθρώπου του.

«Τι ήρθατε κ Δήμαρχε; Ο μπαμπάς της κ Λακαφώση είστε και θα μας μαλώσετε; Πέστε της να διαβάζει» παρατήρησε δηκτικά η κ Πέππα.

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Η κ Λακαφώση μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της. Δεν έχει ανάγκη εμένα».

ΠΕΠΠΑ: «Αυτό φαίνεται. Ποτέ δεν έχει δώσει μια απάντηση στα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν είναι ικανή, ποτέ δεν ξέρει τίποτα. Έρχεστε προς υπεράσπισή της όταν δυσκολεύουν τα πράγματα και πετάτε τη μπάλα στην  εξέδρα».    

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Δεν θα μας ορίσεις εσύ πότε θα ερχόμαστε στη συνεδρίαση».

ΠΕΠΠΑ: «Ρωτάμε για τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής υπηρεσιών και απάντηση δεν παίρνουμε. Αν δεν μπορεί να απαντήσει η κ Λακαφώση στις ερωτήσεις μας ας να μην τα φέρνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Αυτά τα ωραία συνέβησαν στο ανώτατο θεσμικά όργανο του Δήμου Διονύσου, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες, ούτε δύνανται να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση επίμονα κι επανειλημμένα έχει ζητήσει να μεταδίδονται σε live-streaming.

Εδώ που τα λέμε όμως, η κ Πέππα κάπου είναι υπερβολική. Τι είναι το Δημοτικό Συμβούλιο; Σχολείο; Όποιος θέλει να διαβάσει ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα, δεν ασχολείται με τα δημοτικά.

Δηλαδή οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι προσέρχονται ενημερωμένοι; Μελετούν; Ασχολούνται με το αντικείμενό τους; Οι υπόλοιποι μισθοδοτούμενοι μήπως, ή αυτοί που σιτίζονται στο πρυτανείο, που έλεγε και ο ντόκτωρ;

Ο μισθός να πέφτει στην ώρα του και όλοι οι άλλοι (μαζί με τα προβλήματά τους, ύδρευσης, σκουπιδιών, ασφάλειας, κλπ.) να πάνε να γ…, όπως έχει πει ο διαπρεπής καθηγητής Τόμας Μητρόπουλος!

Γιούλα Λακαφώση