ΝΕΑ

«ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ»

Έμπρακτη συμπαράσταση στους οικονομικά αδύνατους ζητάει η παράταξη «Εύπολις», η τρίτη σε ψήφους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι επίσης, θεωρεί καθήκον της διοίκησης του Δήμου Διονύσου να εξασφαλίσει υπολογιστές και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο.  

Εύπολις Δήμος Διονύσου

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ-ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Οι συνέπειες από την οικονομική δυσπραγία, την οποία βιώνουν συμπολίτες μας, είναι σε αρκετές περιπτώσεις απελπιστική. Μπορεί, για πρώτη φορά, να αντιμετωπίζουμε μια αόρατη απειλή, άρα, όλοι και όλες, υποχρεούμαστε να τηρήσουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον περιορισμό της ευρείας διασποράς του COVID-19, όμως, η Δημοτική Αρχή, ως εκπρόσωπος των κατοίκων των επτά κοινοτήτων του Διονύσου, ήδη, θα έπρεπε να είχε εκπονήσει ένα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο ουσιαστικής στήριξης των πολύτεκνων/τρίτεκνων και των εν γένει οικονομικά αδύναμων οικογενειών των τοπικών κοινωνιών, αφού η παρούσα κατάσταση επηρεάζει, δυσμενώς, τα νοικοκυριά, δοκιμάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις…

Καθήκον των διοικούντων, στους οποίους η κεντρική εξουσία έχει αναθέσει τη σχετική αρμοδιότητα, είναι να αφουγκραστούν αυτές τις ομάδες των συμπολιτών μας, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά των σχολείων, των οποίων η φυσιολογική διαδικασία μάθησης διακόπηκε, πάλι, αιφνίδια. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν είναι αυτονόητη για όλους και η προμήθεια Η/Υ είναι έως και απαγορευτική, λόγω των ισχνών εισοδημάτων.

Η πρόταση της παράταξής μας είναι ο Δήμος να εξασφαλίσει -θα έπρεπε να έχει φροντίσει, με την πρώτη καραντίνα, αλλά δεν το έκανε, ως εκ του αποτελέσματος- σε κάθε έναν μαθητή και φοιτητή, ξεχωριστά, τουλάχιστον βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων, έναν υπολογιστή με τον αναγκαίο εξοπλισμό, παρέχοντας, ταυτόχρονα, δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλα τα παιδιά των συμπολιτών μας να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Έτσι, θα αποδείκνυε στην πράξη πως είναι σε θέση να λειτουργήσει ως σύγχρονος ταγός και συμπαραστάτης των δημοτών-κατοίκων στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.