ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΕΙΣΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

«Μύλος» το πρωί στην Οικονομική Επιτροπή με αφορμή τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, οι οποίες δεν πληρώνονται από το Δήμο Διονύσου. Η αντιπαράθεση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Ζαμάνη ήταν οξεία και οι τόνοι ανέβηκαν:

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Γιατί δεν πληρώνεις; Ποιον κοροϊδεύεις;»
ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Μόνο οκτώ σύλλογοι πληρούν τις προϋποθέσεις. Δεν είναι εντάξει τα παραστατικά τους».

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Πάρε εσύ την ευθύνη. Δώσε εντέλλεσθαι για να δοθούν τα χρήματα. Εσύ ασκείς διοίκηση, όχι οι υπάλληλοι. Καταστρέφεις τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό της περιοχής».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Κάνεις σπέκουλα».

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Η κατάσταση των τοπικών φορέων είναι απελπιστική. Βρίσκονται στα όρια τους κι εσύ δεν κάνεις τίποτα. Είσαι η καταστροφή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού της περιοχής».

Υπενθυμίζουμε πως  …μπλόκο στις επιχορηγήσεις των φορέων …εμφανίζεται να έχει κάνει η Ταμειακή Υπηρεσία και η νέα (μετά την αποχώρηση του κ Κωνστάντιου το 2018) προϊσταμένη κ Ζαφειράκη, η οποία θεωρεί ότι σημαντικό μέρος δαπανών δεν συμβαδίζουν με το πρόγραμμα δράσης τους. Ωστόσο όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα εντάλματα πληρωμών περνούσαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση πριν γίνει η εκταμίευση, ο Επίτροπος έδινε κανονικά το οκέϊ. Η δε κ Ζαφειράκη είναι αρκετά χρόνια στην Ταμειακή Υπηρεσία και διεκπεραίωνε χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα την ίδια ακριβώς με φέτος διαδικασία. Πέρσι δηλαδή δεν διαπίστωσε κάτι το επιλήψιμο, καθότι οι επιχορηγήσεις όλων των σωματείων πληρώθηκαν κανονικά. Πότε επομένως εφάρμοζε το νόμο; Πέρσι ή φέτος; Κι ακόμη, η κ Ζαφειράκη θεωρεί ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρανομούσε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αυτή κατέχει τη μόνη και απόλυτη αλήθεια;

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Θα κάνουμε προσπάθειες μέσω της ΚΕΔΕ».

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Μην πετάς τη μπάλα στην κερκίδα, ως συνήθως. Ανέλαβε τις ευθύνες σου. Δώσε τα λεφτά στους φορείς που τα δικαιούνται».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Δεν μπορώ. Θα μου κάνεις προσφυγή».

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Εμένα μην με φοβάσαι. Δεν πρόκειται να πάω κόντρα στους συλλόγους. Το Γενικό Γραμματέα σου, μαζί με τον Υφαντή, που είχαν κάνει προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση να προσέχεις».

Απ’ ότι φάνηκε ολοκάθαρα και το πρωί ο κ Καλαφατέλης δεν φέρεται διατεθειμένος να δώσει «εντέλλεσθαι», καλύπτοντας τους υπαλλήλους και αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ώστε να πληρωθούν οι φορείς που επιτελούν σπουδαίο έργο στους τομείς τους κατά γενική ομολογία. Οι νέες και νέοι, το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οι σύλλογοι μέσω των οποίων δραστηριοποιούνται είναι στην κυριολεξία  σε αναβρασμό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ετοιμάζονται να αντιδράσουν και να καταγγείλουν δημοσίως τα «νέα ήθη κι έθιμα», όπως τονίζουν, «της διοίκησης Καλαφατέλη».

-Σχετικά άρθρα:

*«ΙΔΟΥ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ»

*«ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ;»

*ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ …ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ