ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΕ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΖΑΜΑΝΗ

Μια σημαντική απόφαση που θα ανακουφίσει τους καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες της περιοχής πήρε η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης. Μείωσε κατά 40% τα δημοτικά τέλη για το μήνα Νοέμβριο, οπότε εφαρμόστηκε το lockdown.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης και ψηφίστηκε ομόφωνα, δηλαδή και από την αντιπολίτευση του Δήμου Διονύσου. Ωστόσο, στάθηκε η αιτία κι αφορμή να γίνει σφοδρή επίθεση από το Διονύση Ζαμάνη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες»), προς το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.

«Δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως πέρα από όσα σας υποχρεώνει η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε, για να βοηθήσετε τους πολίτες του Δήμου Διονύσου. Τη μείωση των δημοτικών τελών σας υπαγόρευσε η κυβέρνηση, δεν είναι δική σας πρωτοβουλία» υπογράμμισε ο κ Ζαμάνης και έσπευσε να συμπληρώσει στους ίδιους τόνους:

«Σας είπαμε να πάρετε τάμπλετ στα παιδιά που δεν έχουν, δεν κάνατε τίποτα. Ακόμη και ο όμορος Δήμος Ωρωπού, τον οποίο διευκολύνετε ποικιλοτρόπως και κυρίως στη χωματερή, όπου έρχονται τα φορτηγά του και αδειάζουν, έδωσε τάμπλετ. Προτείναμε να αγοράσετε μάσκες, να βάλετε πύλες θερμομέτρησης στα σχολεία και στα δημοτικά κτήρια, να τοποθετήσετε πλέξι γκλας στα θρανία, να υπάρξει ομοιόμορφος στολισμός των καταστημάτων τις ημέρες των εορτών, ώστε να στηριχτεί η τοπική επιχειρηματικότητα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πράξατε, τίποτα  απολύτως δεν κάνατε, πέραν των φώτων και του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου των 74.000 ευρώ με στημένο διαγωνισμό».  

-Σχετικά άρθρα:

*«ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΣΥΜΦΟΡΟ»

* «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ TABLET»

* ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ – 60 ΕΚ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

Categories: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ