ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 133.227,56 € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Έκτακτη επιχορήγηση 133.227,56 ευρώ θα εισπράξει ο Δήμος Διονύσου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως συνολικά θα δοθούν 50 εκατομμύρια στους 332 Δήμους της χώρας. Στη λίστα που παρατίθεται παρακάτω ο Δήμος Διονύσου είναι στην 39η θέση.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά έκτακτη επιχορήγηση των δήμων «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους».

Ωστόσο οι απώλειες εσόδων των δήμων είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, ενώ λόγω της αβέβαιης εξέλιξης της πανδημίας, αβέβαιο είναι για πόσο διάστημα οι δήμοι αφενός θα στερούνται των εσόδων και αφετέρου θα επιβαρύνονται με τις έκτακτες δαπάνες covid. Η συζήτηση πάντως στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης παραμένει ανοιχτή και με αίτημα την περαιτέρω οικονομική στήριξη των δήμων.

Αναλυτικά η κατανομή ανά δήμο  στην σχετική

ΑΠΟΦΑΣΗ-1 Λήψη

*Πηγή: localit.gr

Categories: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ