ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΤΑ …ΕΡΓΑ ΡΑΪΚΟΥ ΠΟΥ, Η ΝΟΜΙΚΗ κ’ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΝΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ

Η ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Ράϊκου είχε την τιμητική της στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε στις 20.00 με τηλεδιάσκεψη. Η πρόεδρος του σώματος Σοφία Κατσίγιαννη ανέγνωσε τη δήλωση του εκλεγμένου με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, που είχε πρωτοκολληθεί προ δεκαημέρου. Όπως ήδη έχουμε σημειώσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ ο κ Ράϊκος, ρίχνει το φταίξιμο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της εταιρείας δημοσίων έργων «Πυραμίς ΑΤΕ» στον Διονύση Ζαμάνη. Ο τελευταίος του απάντησε λέγοντας:

«Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», ως δημοτική παράταξη, ουδέποτε αντιμετώπισαν τον κ. Ράϊκο ως σκανδαλοποιό αναφορικά με την υπόθεση της «Πυραμίδας», όπως ισχυρίζεται αναληθώς, για δικούς του προφανείς λόγους σκοπιμότητας.

Κάνει λόγο ο κ. Ράϊκος «για έργα τα οποία έγιναν στο Δήμο Διονύσου από την εταιρεία ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ», πλην όμως η Τεχνική και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κάνουν λόγο για έργα που δεν έγιναν. Γι’ αυτό το λόγο, ότι δηλαδή τα έργα στα οποία αναφέρεται ο κ. Ράϊκος είναι πράγματι ανύπαρκτα, αλλά και διότι η Τεχνική Υπηρεσία λέει πως δεν έχει ιδέα για τα συγκεκριμένα έργα, συμφώνησα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας να διερευνηθεί η υπόθεση ποινικά και λάβαμε αντίστοιχη απόφαση όλα τα μέλη της Ο.Ε., άσχετα αν μετά κάποιοι εξ αυτών, κατόπιν παρέμβασης και εισήγησης του κ. Δημάρχου ως προέδρου της Ο.Ε., άλλαξαν γνώμη, με συνέπεια την ακύρωση αυτής της απόφασης».

Ο κ Ζαμάνης, αφού υπενθύμισε το ιστορικό της υπόθεσης και τις παλινωδίες της διοίκησης με τις αντίθετες αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή, κατηγόρησε τον πρώην συνεργάτη του ως συκοφάντη:  

ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο ΡΑΪΚΟΣ

«Ισχυρίζεται ο κ. Ράϊκος ότι τα εν λόγω έργα ήταν σε απόλυτη συνεννόηση και σε πλήρη γνώση μου και ότι στην ουσία είχα δώσει το σχετικό «ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ». Φτηνές αθλιότητες και «προφάσεις εν αμαρτίαις» με γεύση απειλής, προκειμένου να παύσω να ασχολούμαι με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Γι’ αυτή τη σε βάρος μου συκοφαντία, δηλώνω κι εγώ με τη σειρά μου, όπως ο κ. Ράϊκος στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, πως επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και «ότι την τιμή και την υπόληψή μου θα την υπερασπιστώ στο ακέραιο ενώπιον πάσης δημόσιας αρχής και δικαστηρίου».

Πως όμως είναι δυνατόν να επιτευχθεί δικαστικά η πιο πάνω υπεράσπιση, κυρίως όμως αυτή των συμφερόντων του Δήμου, χωρίς την αντίστοιχη δικαστική διερεύνηση, όπως συναπεφάσισαν ο κ. Δήμαρχος και οι συνοδοιπόροι του στην Ο.Ε.; Και, επί πλέον, δεν είναι προφανές πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμος έχει υποστεί ηθική βλάβη, έναντι της οποίας οφείλει να ζητήσει αποζημίωση;

Μήπως ο κ. Δήμαρχος να το ξανασκεφτεί, προτείνοντας εκ νέου στην Ο.Ε. την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και την αναζήτηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη του Δήμου, σύμφωνα πάντα και με την επιθυμία του κ. Ράϊκου, ο οποίος δηλώνει δημοσίως πως επιθυμεί να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του ενώπιον των δικαστηρίων; Εγώ πάντως θα ψηφίσω «υπέρ», όπως άλλωστε το έχω πράξει δύο φορές μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δήμου, αλήθεια και συμφέροντα τα οποία είναι καταφανές πως θέλει να θάψει ο κ. Δήμαρχος και οι συνοδοιπόροι του».

-Σχετικά άρθρα:

*ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΪΚΟΣ

*ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ Ο ΡΑΪΚΟΣ ΛΟΓΩ «ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ»

*ΟΙ …ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ κ ΡΑΪΚΟΥ – ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

*ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΠΥΡΑΜΙΔΑ»-ΡΑΪΚΟΥ, ΜΕΡΟΣ 2ον

1 reply »