ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ»

Μετά τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου και ο ΑΟ Άνοιξης προχώρησε σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό που υφίστανται τα αθλητικά σωματεία στο θέμα των τακτικών επιχορηγήσεων. Καθιστά δε υπεύθυνο για τον αφανισμό του αθλητισμού της περιοχής το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.

Αθλητικός Όμιλος Άνοιξης

Ο ΑΟ Άνοιξης θεωρεί απαράδεκτη την αρχική εισήγηση για περικοπή των επιχορηγήσεων των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου για το έτος 2020. Επιχορηγήσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρχαν όλες οι διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν κανονικά, άρα συνιστά πρωτοφανή εμπαιγμό και μεθόδευση.

Η συγκεκριμένη εισήγηση οδηγεί σε αφανισμό τα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου καθώς, λόγω κορονοϊού τα έσοδα τους είναι εξαιρετικά μειωμένα. Για αυτό το λόγο εξάλλου άλλοι δήμοι προχωρούν εκτός από την τακτική και σε έκτακτες ενισχύσεις. Ο Δήμος Διονύσου φαίνεται ότι επιλέγει να πρωτοτυπήσει.

Αν τελικά ισχύσει αυτή η εισήγηση, ο Δήμος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των Δημοτών καθώς τα Σωματεία απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας του Δήμου και, αν δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, τα παιδιά αυτά θα οδηγηθούν σε εξωαθλητικές ασχολίες με ανάλογες συνέπειες. Τα Σωματεία, από το υστέρημα τους, όλα αυτά τα χρόνια προάγουν τον Αθλητισμό και Πολιτισμό στον Δήμο και έχουν οργανώσει και συμμετέχει, εκτός των άλλων, σε πλήθος φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ΑΟ Άνοιξης είναι Αθλητικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με Ειδική Αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εγγραφή του στο αντίστοιχο Μητρώο σύμφωνα με τον τελευταίο αθλητικό νόμο.

Με βάση τα παραπάνω προσβλέπουμε στον Δήμαρχο Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη έτσι ώστε, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση να κάνει, να δοθούν τελικά οι εν λόγω επιχορηγήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον εμπαιγμό, μεθόδευση και τελικά αφανισμό των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου και τις όποιες συνέπειες.

Ζητάμε τέλος να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με παρουσία όλων των θιγόμενων Σωματείων και καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων να σταθούν στο πλευρό μας.

-Σχετικά άρθρα:

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ