ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΤΡΕΝΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ, WEBSITE

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αξίας 24.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση, θα διοργανώσει ο Δήμος Διονύσου. Πόσες ακριβώς;  Οι εξής τρεις:

1.To Μελωδικό Χριστουγεννιάτικο Τραίνο (Christmas Express Train).  

«Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα» σύμφωνα με την εισήγηση, «το Χριστουγεννιάτικο τραινάκι θα ταξιδεύει για δέκα  ημέρες με δυναμικότητα έως 30 άτομα, από τις 21 έως και τις 31 Δεκεμβρίου (εκτός της 25/12) και ώρες από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, στους δρόμους και στις πλατείες του Δήμου μας, μεταφέροντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Η προτεινόμενη διαδρομή (The Christmas Tour) που θα ακολουθείται θα είναι: αφετηρία μπροστά από το πάρκο του σταθμού του τραίνου στον Άγιο Στέφανο, η πλατεία της Άνοιξης, η πλατεία της Δροσιάς και τερματισμός στην πλατεία της Σταμάτας.

Για τέσσερις ημέρες, μέρος της νεοσυσταθείσας φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Διονύσου θα παίξει ζωντανά από τα βαγόνια του τραίνου κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της δράσης ανέρχεται μέχρι το ποσό των 10.912,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ”.

2.  Χριστουγεννιάτικα γραμματοκιβώτια.

“Η κατασκευή τους θα είναι μεταλλική σε διαστάσεις 1,60 x 0,60 x 0,60. Θα έχουν 3D κατασκευές χριστουγεννιάτικου ύφους που θα πλαισιώνουν τα γραμματοκιβώτια (προτεινόμενο υλικό EPS),  αποθηκευτικό χώρο με κλειδαριά στο πίσω μέρος και μεταλλική βάση στερέωσης στο έδαφος.

 Τα παιδιά κάθε ηλικίας θα μπορούν να γράφουν την ευχή τους προς τον Άγιο Βασίλη και να τα ρίχνουν σε ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα mailboxes που θα δημιουργηθούν. Στη συνέχεια, ο “Άγιος Βασίλης” θα συλλέγει μέσα στον σάκο του τις ευχές και όλες μαζί θα συγκεντρώνονται, θα καταγράφονται με στόχο να στολίσουν το ηλεκτρονικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου. Η περισυλλογή των γραμμάτων θα γίνει δύο μέρες πριν τις παραμονή και κατά την ίδια ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα απαντηθούν από τον Άγιο Βασίλη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που θα διαμορφωθεί. Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Διονύσου θα προμηθευτεί και θα τοποθετήσει σε ενδεικτικά σημεία στο κέντρο του Δήμου Διονύσου (μπροστά από το πάρκο του σταθμού του τραίνου στον Άγιο Στέφανο και στην πλατεία της Δροσιάς), γραμματοκιβώτια με τη μορφή human size και διακοσμημένα με χριστουγεννιάτικα στοιχεία.

Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της προμήθειας ανέρχεται μέχρι το ποσό των 6.448,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ”.

3. Ηλεκτρονική Πλατφόρμα (Website) των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων.

“Θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δημότες του Δήμου Διονύσου, θα λειτουργεί ως επικοινωνιακό μέσο, αλλά και ως προάγγελος των μελλοντικών εκδηλώσεων του Δήμου. Μαζί με το website θα δημιουργηθούν social media κανάλια (facebook/ instagram) και hashtags #Xristougenna_ston_Dionyso, #Ekdiloseis_Dimou_Dionysou, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις φετινές αλλά και μελλοντικές Χριστουγεννιάτικες ενέργειες του Δήμου.

Στη homepage του site θα εμφανίζεται ο σταθμάρχης για να καλωσορίσει τους επισκέπτες σε μια διαδικτυακή ξενάγηση στο Δήμο Διονύσου, μέσω του τραίνου των Χριστουγέννων.

Το site θα περιλαμβάνει επίσης “Το δέντρο των ευχών”, ένα δέντρο όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι ευχές των πολιτών, ενώ ένα κομμάτι του θα αφορά μαθήματα on-line για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μαθήματα ζαχαροπλαστικής για τη δημιουργία του κλασικού gingerbread μπισκότου, των παραδοσιακών μελομακάρονων, κλπ.

Θα υπάρχει gallery φωτογραφιών από το Χριστουγεννιάτικο τραίνο του Δήμου, καθώς και από τα καθημερινά δρομολόγιά του”.

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ