ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Τη δυσκολότερη κορυφή του κόσμου, την Κ2 (“οκτάρα”) κορυφή της οροσειράς του Καρακορούμ, στο μακρινό Πακιστάν,  έχει βάλει στόχο να κατακτήσει ο συμπολίτης μας Αντώνης Συκάρης, έμπειρος ορειβάτης με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Η αποστολή του ξεκινάει αύριο-Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου 2021. Η κορυφή στόχος είναι η υψηλότερη του Πακιστάν, σε ύψος 8.611 μέτρα.

Στα Ιμαλάϊα.

Σύμμαχοι στην προσπάθεια του Αντώνη Συκάρη θα είναι άλλοι δέκα διεθνούς φήμης ορειβάτες και δεκαπέντε πολύ έμπειροι κάτοικοι της περιοχής. Την αποστολή διοργανώνει η «Seven Summits Treks» με αρχηγό τον Νεπαλέζο Dawa Chang Sherpa.

Σε επίσκεψή  του στο Δημαρχείο λίγο πριν αναχωρήσει για το Πακιστάν ο Έλληνας ορειβάτης με τις πολλές επιτυχίες παρέλαβε από το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη τη σημαία του Δήμου Διονύσου για να την υψώσει στην πιο δύσκολη κορυφή του κόσμου.  

Ποιος είναι ο Αντώνης Συκάρης

Ο Αντώνης Συκάρης γεννήθηκε το Μάιο του 1962 και είναι έγγαμος με τη Καλλιόπη Κονή, με δύο παιδιά την Βιολέτα και τον Γιάννη και μια εγγονή την Ίριδα. Το 1976 ίδρυσε την αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών ΣΥΚΑΡΗΣ, με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε Ιδιοκτήτης. Από το 2006 είναι CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε Real Estate και παραγωγή ενέργειας.

Από το 1991 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΟΑ. Επίσης, είναι μέλος του Team 100 Mentors, του Διοικητικού συμβουλίου της Μπλέ Κέδρος ΑΕΕΑΠ, καθώς και ομιλητής σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο TEDx (Inspirational – Motivational speaker). Είναι επίσης πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει τέσσερις από τις 14 “οκτάρες” κορυφές της γης (Grand Slam).

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ