ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 4 ΕΚ ΕΥΡΩ

Μια σημαντική παράμετρος στο μαξιμαλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των δημοτικών οχημάτων ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ με leasing, που ανακοίνωσε με στόμφο και πομπώδες ύφος ο Καλαφατέλης, αποκαλύφθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει μελέτη. Το …φώναξε πολλές φορές η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αγγελική Πέππα, ο Δήμαρχος την παρέπεμψε στον διευθυντή της υπηρεσίας κ Παπαδόπουλο, αλλά η κ Πέππα επέμεινε μέχρι το τέλος:

«Κύριε Καλαφατέλη είπατε ότι η αγορά απορριμματοφόρων με leasing αξίας 4 εκατομμυρίων θα γίνει βάσει οικονομοτεχνικής μελέτης, που δείχνει πως είναι συμφέρουσα επιλογή για το Δήμο. Την αναζήτησα και δεν τη βρήκα πουθενά. Δεν σας κρύβω ότι είχαμε κάνει και εμείς μελέτη με το ίδιο αντικείμενο, αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν αποφανθεί ότι ήταν ασύμφορο ένα τέτοιο εγχείρημα. Έτσι μου είχαν πει. Η υπηρεσία είναι αντίθετη με το leasing σε κάθε περίπτωση. Γιατί να πληρώσει ο Δήμος 1,5 εκατομμύριο τόκους το λιγότερο; Αντί για 4 εκατομμύρια το πρόγραμμα θα στοιχίσει κοντά στα 6. Σας ξαναρωτώ: Που είναι η μελέτη;»

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Να πάτε να ρωτήσετε τον διευθυντή, τον κ Παπαδόπουλο. Θα γίνει διεθνής ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την αγορά των οχημάτων και μηχανημάτων».

ΠΕΠΠΑ: «Ρώτησα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει μελέτη. Άρα πως ξέρουμε ποιο είναι το συμφέρον του Δήμου;»

Από τα προεκτεθέντα φαίνεται ότι ο …φάκελος-μελέτη έχει μια …θολούρα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες») Διονύσης Ζαμάνης ανακάλεσε την ψήφο του στην Οικονομική Επιτροπή. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της ΟΕ, Παναγιώτης Τσούκας.

«Μετά τα καινούρια δεδομένα που προέκυψαν και τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν, κυρίως επειδή δεν υπάρχει μελέτη, αποσύρω την εμπιστοσύνη μου και παίρνω πίσω την ψήφο που έδωσα. Αν και ψήφισα αρχικά το πρόγραμμα leasing, από τη στιγμή που έχει πλέον καταστεί σαφές πως δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη, διαφωνώ με την εισήγηση και ανακαλώ την ψήφο μου έστω και με αυτόν αδόκιμο τρόπο. Παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ Ζαμάνης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του έστω και καθυστερημένα στη αγορά δημοτικών οχημάτων με leasing.