ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

«ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑ»;

Νέο επεισόδιο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάλιστα, σημειώθηκε το πρωί στην Οικονομική Επιτροπή στο σίριαλ με τον απολογισμό του 2019 της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Η συζήτηση του θέματος Νο 12, που αφορούσε την έγκριση του εν λόγω απολογισμού, ξεκίνησε με την ανάγνωση εξώδικης πρόσκλησης-διαμαρτυρίας του πρώην Προέδρου του νομικού προσώπου Αχιλλέα Δελαγραμμάτικα, ο οποίος υποστηρίζει ότι «κατά το νόμο είναι ο μόνος αρμόδιος να συντάξει τον απολογισμό».

Τον παράνομο χειρισμό της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τασίας Κώνστα κατήγγειλε ο Διονύσης Ζαμάνης με εμφατικό τρόπο:

«Η Κώνστα παρανόμως απομάκρυνε το Δελαγραμμάτικα, λόγω αντιπαλότητας, αλλά και κόντρα στο νόμο, πράγμα το οποίο λέει και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ποιος ανόητος συμβούλεψε την Κώνστα να κάνει αυτά τα πράγματα; Δεν καταλαβαίνετε ότι τώρα είναι εκτεθειμένη;»

Στην ερώτηση, «ποιος ανόητος», πετάχτηκε για να απαντήσει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και δη επί θεμάτων διαφάνειας Νίκος Παπαϊωάννου, αλλά δεν τον άφησε ο Καλαφατέλης «για να μην τραβήξει σε μάκρος η κουβέντα».

Όσο για τον ισχυρισμό πως «ο Δελαγραμμάτικας δεν παρέδωσε, ως όφειλε, μετά τη λήξη της θητείας του», βασικό επιχείρημα της νυν διοίκησης που επαναλαμβάνεται συνεχώς και σε κάθε ευκαιρία, ο Ζαμάνης απάντησε:

«Σημασία έχει τι λένε τα έγγραφα. Με βάση λοιπόν τα χαρτιά ο Δελαγραμμάτικας απομακρύνθηκε με μεθόδευση από την Κώνστα. Το να εγκρίνετε τον απολογισμό της Κώνστα, δεν είναι σύννομο. Παρανομείτε. Τον απολογισμό πρέπει να συντάξει ο Δελαγραμμάτικας».

Ο Καλαφατέλης επιχείρησε να παρέμβει και διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος:

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Καταλαβαίνω ότι ο Δελαγραμμάτικας είναι φίλος σου και τον υπερασπίζεσαι».

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Δεν έχω μπει στα κοινά για να υπερασπίζομαι τους φίλους μου, αλλά το σωστό και το δίκαιο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Αν είναι παράνομος ο Δελαγραμμάτικας θα σταθώ απέναντί του, αν είναι με το νόμο θα τον υπερασπιστώ».

Παρ’ όλη την κουβέντα που έγινε η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον απολογισμό που ετοίμασε η Κώνστα.

«Θα σας τον γυρίσει πίσω ο Επίτροπος» προειδοποίησε ο Ζαμάνης, αλλά ουδείς ήθελε να ακούσει…

 «…Ο λογιστής της Σ.Ε. κ. Αλέξανδρος Ιωάννου, παρ’ όλον ότι εργαζόταν για τη σύνταξη των άνω απολογισμών αρμοδιότητάς μου, απομακρύνθηκε των καθηκόντων του, αφού προηγουμένως είχε αντικατασταθεί στο έργο του από τον λογιστή κ. Θεόδωρο Κατσαρό, στον οποίο ανατέθηκε η σύνταξη των απολογισμών προηγουμένων ετών. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ενώ υπόχρεος κατά νόμον για τη σύνταξη των επίμαχων απολογισμών αρμοδιότητάς μου ήμουν εγώ και ενεργούσα προς τούτο δια του κ. Ιωάννου, ουσιαστικά με υπεκατέστησε αυθαίρετα και παράνομα στο έργο μου η κα Κώνστα (δια του κ. Κατσαρού…)»  επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ Δελαγραμμάτικας στο εξώδικο που απέστειλε, για να καταλήξει:

«Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου ενώπιον πάσης αρμόδιας διοικητικής είτε και δικαστικής αρχής έναντι οιουδήποτε ήθελε συμμετάσχει στην όλη εν προκειμένω παράνομη σε βάρος μου μεθόδευση έγκρισης του επίμαχου οικονομικού απολογισμού της β΄βάθμιας Σ.Ε. έτους 2019».

Για την ιστορία, στην εξώδικη πρόσκληση Δελαγραμμάτικα, που καταχωρήθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης, συμπεριλαμβάνεται επιστολή του λογιστή Αλέξανδρου Ιωάννου, ο οποίος επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις του πρώην Προέδρου.

Categories: ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

2 replies »