ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΟΙ ΘΟΛΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες», που είναι μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο Διονύσου με θέμα τον προϋπολογισμό, αλλά επ’ ευκαιρία θέτει επί τάπητος ορισμένα πολύ σοβαρά θέματα, όπως:

*Ο Δήμαρχος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κάνει …διάγγελμα στο λαό, ενώ απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά τη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Οι θολοί κωδικοί των 24.000 ευρώ (το χρηματικό όριο των απευθείας αναθέσεων), για τους οποίους ουδείς γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο και τι έργο θα γίνει προς το συμφέρον του Δήμου.  

*Οι μισθοδοτούμενοι από το Δήμο «δημοσιογράφοι» Πέτρος Πετρόπουλος και Νίκος Κοκκαλάς, που έχουν θέσει τα μέσα τα οποία διαθέτουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι δηλαδή ταυτόχρονα ελέγχοντες (την εξουσία υποτίθεται)  και ελεγχόμενοι, καταστρατηγώντας με αυτό τον τρόπο την πιο βασική αρχή της δημοσιογραφίας.

*Η διάλυση των εμπόρων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, καθώς επίσης των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων με την αλλοπρόσαλλη τακτική της διακυβέρνησης Καλαφατέλη.

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τον Δήμαρχο Διονύσου να εγκαινιάζει την βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Μπορεί να αγνόησε τον κανονισμό του Δ.Σ που απαγορεύει την βιντεοσκόπηση, μπορεί να αγνόησε τις παρατάξεις της μειοψηφίας που το ζητούν εδώ και ένα χρόνο, μπορεί να αγνόησε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που επεχείρησε να φέρει τη βιντεοσκόπηση του Δ.Σ θέμα προς ψήφιση στο σώμα και αναγκάστηκε να το αποσύρει, άκουσε όμως τους καλούς του επικοινωνιολόγους, τους πληρωμένους με χρήματα των δημοτών, που τον συμβούλεψαν να δείχνει στους δημότες μόνο τη δική του θέση και όχι τον αντίλογο.

Δεν πειράζει έστω κι έτσι αφού ο ίδιος εγκαινίασε την βιντεοσκόπηση τώρα θα μπορεί ο καθένας από όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ να βιντεοσκοπεί και να ανεβάζει αποσπάσματα της κάθε συνεδρίασης ανενόχλητα.

Μιας και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι λοιπόν για την αντίστοιχη βιντεοσκόπηση αποσπασμάτων της συζήτησης, γεγονός που φυσικά και θα πράξουμε στο μέλλον, θα κάνουμε για μια ακόμη φορά την γραπτή ενημέρωση των πολιτών για τον προϋπολογισμό του Δήμου Διονύσου.

Αυτοί οι οποίοι συνέγραψαν την ομιλία του Δημάρχου, για τον προϋπολογισμό του 2021, δεν συμπεριέλαβαν μια σειρά από ουσιώδη θέματα, που απασχολούν καθημερινά τον κάθε δημότη.

Δεν έγραψαν για παράδειγμα, ότι ο Δήμος Διονύσου αν και ο 16ος στους 330 Δήμους της Χώρας σε επιπλέον φορολογητέα ύλη λόγω των δηλώσεων τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη των κατοικιών ούτε ένα ευρώ.

Τριακόσιες τριάντα χιλιάδες επιπλέον τετραγωνικά δηλώθηκαν στο Δήμο μας και τα δημοτικά τέλη παραμένουν σταθερά, ισοσκελισμένα με αλόγιστες δαπάνες που αυξήθηκαν ισόποσα.

Δηλαδή στον Δήμο Διονύσου ότι και να γίνει ο δημότης θα πληρώνει τα ίδια.

Δεν έγραψαν στην ομιλία του Δημάρχου, ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου ενδημούν δεκάδες κωδικοί των 24.000 ευρώ ο καθένας (όριο της απευθείας ανάθεσης) με θολούς και ευφάνταστους τίτλους όπως: «Αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου» γενικά και αόριστα, «Διοργάνωση ημερίδων για καινοτόμες δράσεις», «Προτεινόμενες δράσεις ανθεκτικότητας και επιχειρησιακής συνέχειας».

Τώρα το που θα πάνε αυτά τα χρήματα ένας θεός το ξέρει.

Δεν έγραψαν στην ομιλία του Δημάρχου, ότι πέρα από τον Κο Πετρόπουλο που είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας e dionysos και τον Κο Κοκκαλλά που είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδα Βόρεια Προάστια και οι οποίοι αμφότεροι είναι μισθοδοτούμενοι από τον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ο Δήμος για το 2021 θα πληρώνει επιπλέον άνω των 3000 ευρώ μηνιαίως για δημοσιεύσεις σε τοπικά μέσα.

Δεν γράφτηκε ότι ο Δήμος Διονύσου είναι από τους ελάχιστους πανελληνίως που δεν έλαβε κανένα μέτρο για την πανδημία πλην όσων υποχρεωτικών όρισε η κυβέρνηση.

Δεν αναφέρθηκε ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου είναι η πρώτη φορά που αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι αγνοούνται επιδεικτικά από την δημοτική αρχή οδηγούμενοι στο κλείσιμο, την ίδια ώρα που αποφασίζεται να πεταχτούν 80.000 ευρώ περίπου για ενοικίαση ούτε καν αγορά χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.

Αυτοί και πολλοί άλλοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού από μειοψηφία ουσιαστικά του δημοτικού συμβουλίου στο σύνολο των 41 δημοτικών συμβούλων.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που μόλις μετά από ένα χρόνο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής ο επιχειρηματικός κόσμος με επίσημες ανακοινώσεις του στρέφεται εναντίον της, αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που μαζικοί τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται επίσημα και δημόσια για τον απόντα Δήμαρχο τον «εξαφανισμένο», όπως τον αποκαλούν.

Categories: ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ