ΝΕΑ

ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Παρουσία του Διευθυντή Κατασκευών της ΚΤΥΠ κ. Γ.Τσαγκάρη, των επιβλεπόντων μηχανικών του έργου, καθώς και ολιγομελούς ομάδας Αντιδημάρχων και Τοπικών Συμβούλων της ΔΚ Διονύσου λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή θεμελίωσης του νέου Λυκείου Διονύσου και αγιασμός από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Διονύσου πατέρα Ευθύμιο.

Το σχολείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 11 περίπου στρεμμάτων, στη συμβολή της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Κάδμου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, δίπλα από το Κλειστό Γήπεδο, έχει δε προϋπολογισμό 5.250.000 ευρώ και υλοποιείται από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Σύμφωνα με τα σχέδια, προβλέπεται η κατασκευή ενός διώροφου κτιρίου 3.000 τετραγωνικών περίπου, ενώ εκτός από τον αύλειο χώρο συνάθροισης των μαθητών θα δημιουργηθούν 12 θέσεις στάθμευσης (10 υπόγειες και 2 στον περιβάλλοντα χώρο), ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, καθώς και ένας πολυχώρος εκδηλώσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το νέο Λύκειο θα είναι 12θέσιο και θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 300 μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο θα ενταχθεί στην κατηγορία Ενεργειακής τάξης Α’, ενώ προβλέπεται ακόμη η εφαρμογή Πράσινης Τεχνολογίας, με τη χρήση  φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Βάσει του χρονοδιαγράμματος το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου.

Categories: ΝΕΑ