ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΗΛΑ

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται η Λαμπρινή Μήλα στο Εφετείο Αθηνών αύριο-Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της υπεξαίρεσης 25.000 ευρώ από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής την περίοδο κατά την οποία ήταν πρόεδρος (2013-14). Πρωτοδίκως, θυμίζουμε, έχει κριθεί ένοχη και της έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για τις 7 Οκτωβρίου 2020,  όμως αναβλήθηκε για τις 16 Νοεμβρίου, επειδή η κ Μήλα, γνωστό πολιτικό πρόσωπο της περιοχής, παρουσίασε βεβαίωση στο δικαστήριο ότι είχε προσβληθεί από εμπύρετη γαστρεντερίτιδα.

Ούτε όμως στις 16 Νοεμβρίου 2020 διεξήχθη η δίκη, επειδή η πλευρά της κ Μήλα υπέβαλε ένσταση γιατί δεν είχε καθαρογραφθεί η πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της 21ης Ιουλίου 2020. Ειδικότερα, η υπεράσπιση της κ Μήλα αμφισβήτησε ότι είχε χαθεί σημαντικό μέρος της δικογραφίας (όπως είχε καταγγελθεί από την Πολιτική Αγωγή) στις 3 Ιουλίου, όπως είχε ειπωθεί. Αυτό το χρονικό λάθος επικαλέστηκε, δεδομένου πως η έλλειψη εγγράφων διαπιστώθηκε λίγες ημέρες πριν τις 20 Ιουλίου. Με αφορμή αυτό τον τυπικό λόγο, τη λανθασμένη ημερομηνία κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι λείπουν έγγραφα από τον φάκελο της δικογραφίας, το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης.

Νέο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση είναι η κ Λίτσα Κανακάρη, πρώην πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τους τελευταίους μήνες της θητείας Ζαμάνη.

-Σχετικά άρθρα:

*ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 11/1/21 Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ Λ.ΜΗΛΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Categories: ΠΑΙΔΕΙΑ

1 reply »